miercuri, 24 aprilie, 2024

Regleaza-ti glicemia cu pulbere de fasole

Distribuie:

Publicat:

Foarte multe persoane au folosit acest remediu natural pentru reglarea nivelului de zahar din sange, si în consecinta, unii chiar au încetat sa mai foloseasca insulina. Este vorba despre fasolea alba, macinata sub forma de faina, sau pulbere.

Ingrediente
• 500 g de fasole alba

Preparare
Fasolea se spala în 2-3 ape, si apoi se lasa la scurs/uscat. Se pun apoi boabele într-o cratita, si se dau la cuptorul preîncalzit. Din timp în timp, se verifica daca boabele s-au prajit: daca atunci cand apasati cu unghia fasolea se crapa, înseamna ca sunt gata.
Mai departe, dupa ce s-au racit, boabele de fasole se pun într-un blender si se macina fin. Sau se poate folosi masina de tocat, sau o rasnita de cafea.

Administrare
Se ia în fiecare dimineata cate 1 lingurita de pulbere de fasole, cu 1 pahar de lapte cald, înainte de micul-dejun. Acest tratament trebuie urmat cel putin 6 saptamani, timp în care se va masura si nivelul glicemiei, pentru a nu cadea în cealalta extrema: hipoglicemie. Aceasta pulbere se poate folosi ca o faina obisnuita, la prepararea aluaturilor, sau chiar a supelor.
 
Studiu
Potrivit cotidianului La Stampa, la studiu au participat 13 voluntari cu o stare buna de sanatate cu varsta intre 24 si 44 de ani si care aveau indicele de masa corporala cuprins intre 18 si 25 (kg/m2). Toti participantii nu avuseserea probleme legate de alimentatie si nu suferisera de boli gastrointestinale, diabet sau alte afectiuni endocrinologice. Participantii au fost impartiti in doua grupuri si li s-a dat 50 g de paine alba cu unt si extract de fasole alba sub forma de capsule sau pulbere.

Substanta a fost administrata in 3 doze: 1500 mg, 2000 mg si 3000 mg atat capsule cat si pulbere amestecata cu untul care s-a intins pe paine. Cercetatorii au constatat ca o substanta care se gaseste in fasole si care a fost denumita Phase 2 inhiba enzima digestiva alfa-amilaza secretata de pancreas si saliva  si care este responsabila de descompunerea amidonului in zaharuri. Specialistii sugereaza ca datorita acestui fapt si pentru ca indicele glicemic are functia de absorbtie a glucozei la nivelul intestinului, inhibarea enzimei alfa-amilaza poate provoca scaderea indicelui glicemic.

Cele mai bune rezultate s-au obtinut cu pulberea de fasole administrata in doze de 3000 mg. Substanta sub forma de capsule nu a dat dat rezultate semnificative. Lucrul acesta s-ar putea intampla din cauza unei biodisponibilitati scazute din cauza timpului mai indelungat de care are nevoie o capsula pentru a se dizolva, cred cercetatorii. De aceea, ei se gandesc sa faca mai multe studii pentru a determina daca Phase 2 poate sa actioneze la fel de eficient si cu alte alimente precum pastele sau orezul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img