vineri, 19 aprilie, 2024

Reguli pentru curatenie impecabila

Distribuie:

Publicat:

Folosesti apiratorul de cateva ori pe saptamana si ti se pare ca tot nu este suficient de curat? Dincolo de faptul ca ai putea fi perfectionista, exista si un alt motiv pentru care nu esti multumita de rezultate. ste posibil ca unele greseli pe care le faci atunci cand aspiri sa te impiedice sa cureti eficient locuinta de praf si murdarie. Descopera cinci reguli pe care sa le respecti pentru ca aspiratul sa devina floare la ureche:

Aspira la final. Pentru cele mai bune rezultate, fa intai curat in toata casa si rezolva celelalte sarcini, precum strangerea hainelor, curatarea bailor, stergerea rafturilor etc. In acest fel toate resturile, scamele si impuritatile cazute vor fi aspirate complet, la final. Daca intai dai cu aspiratorul, vei observa la final ca tot praful a cazut pe jos si vei fi nevoita sa aspiri iar.

Elibereaza zona. Inainte de a te apuca de aspirat, elibereaza podelele de tot ceea ce ti-ar putea sta in cale. Ridica jucariile, incaltamintea, cutiile sau alte lucruri de pe podea care ar putea sa transforme aspirarea intr-o misiune mult mai dificila si care te impiedica sa aspiri eficient. De asemenea, aduna lucrurile care iti pot infunda sau strica aspiratorul, asa cum sunt obiectele mici precum agrafe, monede, jucarii mici, pungi sau hartii.

Curata sacul. Daca vrei cele mai bune rezultate de la aspiratorul tau, trebuie sa-i inlocuiesti sacul atunci cand este trei sferturi plin, nu cand este complet plin. Iar daca ai aspirator fara sac, curata cutia de colactare inainte de a incepe sa aspiri.
Nu uita sa scuturi filtrele aspiratorului dupa fiecare folosire. Parul prins in peria capatului de aspirare poate fi usor indepartat daca il tai cu o foarfeca. Nu este o misiune prea placuta, dar este necesara pentru ca aspiratorul sa iti ofere rezultate impecabile. 

Aspira strategic. Si ordinea in care aspiri conteaza foarte mult. Incepe din partea de sus – aspira draperiile, apoi canapeaua, fotoliile si abia la final podeaua. De asemenea, foloseste celelalte accesorii ale aspiratorului pentru a curata eficient. Foloseste capatul lung si subtire pentru colturi si imbinari, iar capatul mic cu perie pentru suprafete textile precum canapele, fotolii si draperii.

Insista asupra covoarelor. Covoarele si mochetele sunt un magnet pentru praf si este necesar sa insisti cu aspiratorul asupra lor daca vrei sa le cureti cu adevarat. Particulele de praf si mizeria se acumuleaza intre fibre si sunt dificil de eliminat la prima aspirare. De aceea este necesar sa aspiri mai mult timp covorul decat ai aspira parchetul sau gresia. Un alt truc eficient este acela de a alterna directia de aspirare a covorului, astfel incat sa deblochezi murdaria fixata pe fibre. sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img