joi, 28 martie, 2024

REMANIEREA Guvernului pe ultima suta. Cine ar urma sa plece si cine vine. Muta si Dancila si Tariceanu (surse)

Distribuie:

Publicat:

S-a pus problema, s-a discutat și s-a convenit… E prima remaniere de la venirea PSD la putere care se planifică și se face în timp record. Mâine sunt programate întâlniri decisive ale Comitetului Executiv Național al PSD și Biroul Politic Central al ALDE. Cei doi șefi de partid au convenit, Viorica Dăncilă și Calin Popescu Tăriceanu, să se facă remanierea și plecările din guvern vor fi din ambele partide.

La PSD vizați de remaniere sunt Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne și Ana Birchall, Ministrul Justiției. Până la urmă ar putea rămâne doar Carmen Dan pentru că la Justiție nu s-ar fi găsit în timp util un înlocuitor.

Potrivit surselor stiripesurse.ro la Interne ar urma să vină senatorul Mihai Fifor, actual secretar general al PSD și fost Ministru al Apărării în Guvernul lui Mihai Tudose. Sunt unele surse care avansează și numele senatorului Nicolae Moga, dar aceata ar putea fi doar varianta de rezervă.

La CEx al PSD va trebui nominalizată o persoană pentru funcția de vicepremier în locul lui Viorel Ștefan care a plecat la Curtea de Conturi a UE.

La ALDE situația pare mai tranșantă. Liderii ALDE ar vrea să își schimbe întreaga garnitură de miniștri pentru a da un semnal de reînnorire după dezastrul electoral de la europarlamentarele din 26 mai. Negocieri de ultimă oră par a mai fi atenuat valul de schimbare și nu ar mira pe nimeni dacă singurul plecat ar fi doar Teodor Meleșcanu de la Ministerul Afacerilor Externe.

Vezi și: Băsescu despre USR-PLUS: După ce vor guverna, vom vedea dacă mai rămâne măcar cât a rămas din Dan Diaconescu… nu e spirala lui Bivolaru

Potrivit surselor stiripesurse.ro în locul lui Meleșcanu la Externe ar urma să fie nominalizată Ramona Mănescu, fost europarlamentar ALDE și fost ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta.

UPDATE: Deja liderul ALDE a confirmat oficial remanierea lui Meleșcanu

Mutările minime din ambele zone au darul de a nu afecta echilibrele de putere pe moment. În funcție de evoluție o restructurare a Executivului ar putea avea loc în toamnă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img