vineri, 29 martie, 2024

Remedii de top ale bunicilor pentru durerile de urechi

Distribuie:

Publicat:

Durerile de urechi apar in cele mai multe dintre cazuri din cauza unor probleme la urechea externa sau urechea media. Daca este vorba de urechea externa atunci durerea poate fi provocata de o infectie sau o inflamatie. Durerea datorata unei afectuni a urechii medii poate fi generata ca urmare a unei reactii alergice. La copiii mici pot aparea dureri si din cauza introducerii de corpuri straine in canalul urechii externe. Un caz mai aparte si cel mai dureros este reprezentat de otita medie care poate sa apara ca rezultat a unor complicatii ale racelilor netratate sau a altor infectii ale nasului sau gatului. Iata cateva remedii pentru durerile de urechi:

In cazuri introducerii de catre copii a unor corpuri straine in urechea, daca sunt intepenite, acestea trebuie scoase numai de medic. Pentru celelalte cazuri puteti ameliora durea aplicand pe urechea cu probleme si sticla cu apa calda acoperita sau un saculet cu sare calda.

Introduceti 5 picaturi de ulei de levantica sau musetel la jumate de litru de apa clocotita. Inhalati aburul timp de 10 minute.

Puteti 3 picaturi din uleiuri de levantica sau musetel la 2 linguriete de ulei de migdale dulci si cu cateva picaturi din acest amestec masati usor pielea urechii si a gatului.

Pentru tratarea infectiilor la urechi se poate folosi cu mare succes planta urechelnita (Sempervivum tectorum). Se poate utilizata suc prospat obtinut din frunze, incalzit putin, care se pune in ureche de 2-3 ori pe zi. Se fac inainte spalaturi infuzie de: galbenele, sunatoare, cimbru sau alta planta antiseptica, apoi s epun picaturile, iar deasupra se pune un tampon cu vata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img