vineri, 26 aprilie, 2024

Remedii eficiente pentru a scapa rapid de mahmureala

Distribuie:

Publicat:

Pentru cei care de sarbatori au depasit numarul paharelor si nu stiu cum sa scape de senzatiile neplacute provocate de consumul excesiv de alcool, specialistii recomanda cateva trucuri ce inlatura greata si durerile de cap. Mancarea din abundenta si bauturile alcoolice nu lipsesc de pe mesele romanilor de sarbatori. Pentru cei care au exagerat cu numarul paharelor, specialistii recomanda remedii precum zeama de varza, ghimbirul sau infuzia de marar, pentru a inlatura efectele neplacute resimtite a doua zi.

Mierea de galbenele. Un alt remediu care da rezultate excelente in eliminarea efectelor mahmurelii este mierea de galbenele. Ai nevoie de 200 de grame de galbenele de la plafar, pe care le pui la fiert intr-un litru de apa. Dupa ce amestecul a dat in clocot de cinci ori, ia oala de pe foc. Strecoara amestecul si adauga un kilogram de zahar si zeama unei lamai. Fierbe amestecul din nou, pana cand siropul se leaga bine. Consuma o jumatate de lingurita din acest amestec.

Banane. In timpul consumului de alcool, corpul pierde potasiu. Pentru a contrabalansa efectul, consumati cateva banane. Acestea va vor ajuta sa va revigorati. 

Ghimbir. Ghimbirul este un adevarat miracol atunci cand vine vorba de greata si mahmureala, ceaiul fiind un remediu excelent. Taiati cateva felii de ghimbir proaspat, adaugati apa si lasati amestecul sa fiarba timp de 10 minute. Adaugati lamaie si miere.

Smoothie. Sucul natural creste nivelul de zahar din sange si ajuta la hidratarea si eliminarea efectelor mahmurelii. Sunt recomandate sucurile de citrice, dar si cel de mere.

Infuzie de marar. Infuzia de marar calmeaza greata si arsurile la stomac provocate de mahmureala. Doua cani de apa clocotita se pun peste cateva crengute de marar, se lasa la infuzat si se consuma dupa fiecare masa.

Zeama de varza. Zeama de varza este cel mai la indemana leac impotriva mahmurelii. Pentru ca aceasta sa-si faca efectul in cel mai scurt timp, se recomanda sa se bea cate 200 mililitri din ora in ora.

Muraturi. Sarea este un mineral de care organismul tau are nevoie dupa o noapte de betie. Fie ca alegeti castraveti in saramura, ardei sau morcovi, acestea va vor ajuta sa scapati de simptomele specifice mahmurelii.

sursa: adevarul.ro
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img