marți, 19 martie, 2024

Remedii fara pastile sau siropuri scumpe. Cum poti scapa de raceala, dureri de gat, nas infundat si tuse dintr-o «lovitura»

Distribuie:

Publicat:

Venirea sezonului rece coincide cu cresterea numarului de cazuri de raceala si gripa. Daca ai imunitatea slabita iar organismul tau nu este pregatit, probabil deja te-ai imbolnavit. Afla insa ca poti scapa de raceala, chiar daca este intr-o forma mai avansata, in doar o zi.

Trebuie sa prepari acasa o solutie pentru care ai nevoie de 4 ingrediente:
– doua cani de apa,
– o ceapa,
– zeama de la o lamaie stoarsa,
– doua linguri de miere.

Fierbe apa si ceapa timp de un sfert de ora, lasati solutia sa se raceasca dupa care adaugati la final mierea si zeama de lamaie. Bea acest lichid de 3 ori pe zi. Vei observa ca in ziua urmatoare raceala a disparut.

Beneficiile cepei

Ceapa este una dintre cele mai apreciate si mai folosite legume in orice bucatarie. In plus, daca oamenii ar cunoaste nu doar gustul sau delicios in mancaruri, ci si efectele sale benefice pentru organism, atunci ar fi mai mai sanatosi, spun specialistii.

Are proprietati antibiotice, antiinflamatoare – de efect pentru guta si artrita, antiseptice – lupta impotriva bacteriilor, inclusiv E. Coli si Salmonella, infectii la nivelul tractului urinar, antimicrobiene si carminative – de efect pentru constipatie si balonari.

“Ceapa este o sursa bogata de fier prevenind anemia, fibre, potasiu – cu rol in echilibrul electrolitic al organismului -, vitamina A – protejeaza pielea si mucoasele -, vitamina B – ajuta la cresterea metabolismului si are un rol clar in imbunatatirea sistemului imunitar si a celui nervos, precum si in mentinerea sanatatii pielii si muschilor -, si vitamina C, crescand rezistenta sistemului imunitar”, spune dr. Diana Stuparu.

Ceapa, buna contra diabetului Iar beneficiile cepei asupra organismului nu se opresc aici. Consumarea a 100 grame de ceapa aduc doar 44 de calorii in corp si asigura o doza insemnata de fibre necesare bunei desfasurari a tranzitului intestinal, dar ajuta si la scaderea nivelului de colesterol si, astfel, la reducerea riscului de afectiuni ale inimii.

“Ceapa ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Consumareaa unei jumatati de ceapa cruda pe zi contribuie semnificativ la scaderea colesterolului, dar ajuta si in constipatie sau flatulenta. Datorita continutului sau de crom, ceapa ajuta in diabet sau in prevenirea lui in sensul ca duce la scaderea nivelului de insulina din organism si creste toleranta la glucoza. Totodata, este un excelent diuretic, impiedicand retentia de apa in organism, ca sa nu mai amintesc despre faptul ca ceapa ajuta si la regenerarea parului prin aplicarea sucului de ceapa pe scalp de doua ori pe saptamana”, a mai precizat dr. Diana Stuparu de la Spitalul Judetean din Slatina.

De asemenea, ceapa contine sulf, care are un rol protector asupra ficatului mai ales atunci cand combinam, de exemplu, o salata de legume cu ceapa la o friptura de vita. Acest mix se pare ca este perfect pentru stimularea transportului aminoacizilor catre creier si sistemul nervos in general, asigurandu-se, astfel, o stare psihica echilibrata.

Lamaile: beneficii asupra sanatatii

Consumul de lamaie ajuta in tratamentul infectiilor gatului, indigestiei, constipatiei, problemelor dentare, febrei, hemoragiilor interne, reumatismului, arsurilor, excesului de greutate, problemelor parului, tulburarilor respiratorii, holerei si hipertensiunii arteriale. Apreciata mai ales pentru efectele sale terapeutice, multe generatii au recunoscut importanta lamaiei in intarirea sistemului imunitar si in terapia bolilor stomacului. Aceasta ajuta nu doar la purificarea sangelui ci ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor.

Sucul de lamaie este cel care aduce, in mod special, beneficii majore sanatatii. Consumul unei limonade pe langa faptul ca este relaxant si racoritor este si util pentru tratarea pietrelor la rinichi, accidentelor vasculare cerebrale, tratamentul bolilor cardiovasculare si reducerea temperaturii corpului.

Efectele pozitive ale lamaiei asupra sanatatii se datoreaza mai multor elemente nutritive din compozitia acesteia: vitamina C, vitamina B, fosfor, proteine si carbohidrati. Lamaia este un fruct care contine flavonoide, substante care detin proprietati cu rol antioxidant si anticancerigen. Aceasta ajuta si la preintampinarea declansarii diabetului, a constipatiei, hipertensiunii arteriale, contribuie la ingrijirea pielii, a dintilor, in cazul indigestiei dar si a altor probleme de sanatate. Studiile efectuate de specialistii urologi au demonstrat faptul ca limonada sau sucul de lamaie poate fi utila pentru vindecarea pietrelor la rinichi prin formarea citratului urinar care previne aparitia formarii cristalelor.

10 beneficii uimitoare ale mierii de albine

Folosita de milenii in ajutorul sanatatii si frumusetii, mierea este un adevarat remediu naturist cu nenumarate calitati nutritionale. Fie ca-ti place sa o mananci la micul dejun, fie ca o folosesti pe post de indulcitor, mierea contine o serie de substante benefice pentru organism.
1. Este cel mai rapid si puternic energizant natural cunoscut:
Mierea ne ajuta sa avem un tonus bun si ne incarca cu energie datorita faptului ca vitaminele si mineralele pe care le contine sunt extrem de usor de asimilat de catre organism. Cele mai importante substante minerale pe care le contine mierea sunt: potasiul, magneziul, fosforul si calciul.
Vitaminele prezente in miere sunt vitamina C, A, D si K si cele din complexul B insa atat vitaminele cat si mineralele variaza in functie de nectarul folosit de albine si in functie de resursele solului pe care cresc plantele respective.
Acizii organici pe care ii contine mierea sunt: gluconic, fosforic, formic, lactic, citric. Acestia au un rol esential in buna functionare a metabolismului nostru. Enzimele ca amilaza, lipaza sau catalazele intervin in procesele chimice ale materiei vii din organism. In functie de speciile de plante si a nectarului colectat, mierea are diferite principii active.
2. Un puternic antibiotic natural:
Mierea nefiltrata contine si o substanta extrem de puternic, propolis, denumita si penicilina din miere. Propolisul este o substanta cu proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice. Mierea poate fi astfel folosita cu succes in tratarea infectiilor cu virusi, printre care si streptococul auriu si E.coli.
3. Stimuleaza digestia si metabolismul:
Mierea nu irita mucoasa aparatului digestiv, influentand benefic flora intestinala. Ea favorizeaza tranzitul intestinal, ajutand la eliminarea prompta a toxinelor din organism.
4. Ajuta la mentinerea echilibrului endocrin:
Mierea contribuie la reglarea activitatii principalelor glande din corp producatoare de hormoni.
5. Cel mai sanatos indulcitor natural:
Mierea este un indulcitor natural si sanatos, care nu are efectele nocive ale zaharului.

6. Trateaza ulcerul:
Mierea neprocesata ajuta digestia si stimuleaza dezvoltarea de bacterii benefice. Contine probiotice, bifido bacterii si lactobacili care previn deranjamentele stomacale. Consumul zilnic de miere neprocesata previne ulcerele gastrice, deoarece contine bacterii care lupta impotriva bacteriilor Helicobacter pilori care cauzeaza aceasta afectiune.
7. Proprietati antiinflamatorii:
Proprietatile antiinflamatorii ale mierii sunt utile si in tratamentele cosmetice, calmand iritatiile pielii. Este utila in tratamentul psoriazisului, al eczemelor sau al dermatitelor seboreice ale scalpului.
8. Mentine sanatatea femeilor gravide si a sugarilor:
Consumul de miere asigura femeii gravide si fatului sanatatea fizica si psihica, iar sugarilor si copiilor de orice varsta, o mai buna rezistenta in fata bolilor. Pentru sugari se foloseste ca indulcitor adaugat in lapte sau ceaiuri, administrandu-se in doze sporite pornind de la un varf de lingurita.
9. Previne aparitia cancerului:
Mierea contine flavonoide care reduc riscul aparitiei cancerului insa efectele sale nu au fost inca dovedite in mod clinic asupra tuturor tipurilor de cancer.
10. Intarzie aparitia menopauzei:
Consuma zilnic miere, legume si fructe crude si vei stimula astfel activitatea ovarelor si intarziind aparitia menopauzei cu pana la zece ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img