vineri, 29 martie, 2024

Remedii naturale pentru transpiratia abundenta

Distribuie:

Publicat:

Transpiratia este o reactie normala a organismului si apare in urma expunerii la temperaturi ridicate, cand treci prin situatii stresante ori dupa efort fizic. Unele persoane transpira mai mult decat e normal, iar acest fapt nu doar ca le da peste cap viata sociala, dar poate semnala o problema de sanatate.

Remedii naturale pentru transpiratia abundenta

Bicarbonatul de sodiu

Aplica bicarbonat de sodiu pe zonele cu probleme dupa ce ai iesit de la dus. Chiar daca nu impiedica transpiraţia, neutralizeaza acizii care dau mirosul neplacut. Daca adaugi si cateva picaturi de lamaie, vei beneficia si de un efect antibacterian.

Rosiile

Rosia este recunoscuta pentru proprietatile sale neutralizante ale mirosului neplacut. Ca sa reduci intensitatea mirosului de transpiratie, consuma o cana de suc proaspat de rosii in fiecare zi timp de o saptamana, apoi la 2-4 zile.

Otetul din cidru de mere

Tamponarea unui pansament cu otet din mar si cidru pe zonele umede functioneaza perfect pentru unele persoane. Poate fi aplicat local inainte de a merge la culcare sau poate fi baut, dar se recomanda a fi indulcit cu miere pentru ca nu are un gust tocmai placut.

Tinctura de brusture

Brusturele este o planta cu puternic efect astringent si ajuta la purificarea sangelui si a fluidelor corporale. Acesta poate fi consumat sub forma de ceai, care este totusi destul de amar si are un usor efect laxativ, sau sub forma de tinctura aplicata pe zonele afectate de hiperhidroza.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img