marți, 19 martie, 2024

Remedii naturiste pentru adenom de prostata

Distribuie:

Publicat:

Desi cauza cea mai frecventa a acestor simptome este adenomul de  prostata, doar medicul poate pune diagnosticul, deoarece si alte boli pot da simptome similare! Intre cele mai des intalnite simptome ale acestei afectiuni, in ordinea gravitatii lor,  amintesc: incepi mai greu sa urinez in sensul ca poate trece pana la un minut pana sa inceapa urinarea efectiva; urinezi dificil, cu efort (disurie); jetul urinar are presiune scazuta si mictiune prelungita, intermtenta; ai o senzatie de golire incompleta a vezicii; te confrunti cu retentie de urina; ai incontinenta prin prea plin in sensul ca ai picaturi de urina care se scurg permanent, patand lenjeria intima; urinezi frecvent, atat ziua cat si noaptea si simpti o senzaitie imperioasa de a urina; te doare sau simti o jena la urinat; urina este tulbure, cu sange sau puroi.
  
Iata cateva masuri simple, utile in cazul simptomelor usoare: redu aportul de lichide seara si inainte de iesi din casa, dar ai grija sa consumi sufiecienta pe durata intregiii zile! redu  consumul de cafea si alcool sau renunta complet la ale, daca este poti; urineaza ori de cate ori simpti nevoiam pentru a nu suprasolicita vezica urinara; pierde cateva kilograme, daca esti supraponderal- adoptarea unei alimentatii sanatoase si practicarea exercitiilor fizice pot fi de mare ajutor; nu folosi medicamente decongestionante sau antihistaminice fara acordul medicului. Acestea pot agrava simptomele adenomului de prostata. Incearca sa reduci nivelul de stress- nervozitatea si agitatia nervoasa pot induce urinari mai dese.

Tratamente naturiste pentru adenomul de prostata

Ghimpele: este un remediu naturist ce sustine buna functionare a prostatei si mentine functia urinara normala. Este contraindicat copiilor si tinerilor sub 18 ani, precum si femeilor insarcinate. A se evita, intimpul administrarii, consumul de alcool, lapte,otet ,sare, condimente foarte picante. Se foloseste sub forma de infuzie combinata – 1 lingurita de parti aeriene uscate si maruntite se lasa la inmuiat intr-o jumatate de cana de apa de seara pana dimineata, cand se filtreaza; maceratul se pastreaza, iar pulberea ramasa se opareste cu o jumatate de cana de apa, dupa care se lasa la infuzat o jumatate de ora, se filtreza si se lasa la racit; se combina cele doua extracte. Se consuma 2 – 3 cani pe zi, pe stomacul gol.

Decoct obtinut prin firberea la foc mic a unei lingurite de intr-o cana cu apa timp de 10 minute. Cura tine 6-18 luni. In primele 6 luni se consuma 2 cani pe zi cu 30 minute inainte de masa, apoi se reduce doza la o can ape zi. Tinctura de Ghimpe in combinatie cu tinctura de Pufulita. Se ia din cate o lingurita din acest amestec,  de patru ori pe zi, pe stomacul gol , timp de trei luni fara intrerupere. Primele rezultate apar, de obicei, in primele zece zile, pentru ca dupa prima luna de tratament, senzatia de jena la urinare, mictiunile nocturne si celelalte probleme specifice adenomului de prostata dispar. Dupa primele luni de tratament, se vor face cate zece zile de tratament pe luna, pentru a mentine rezultatele.

Pentru un alt remediu, la 10 l de extract se folosesc: Flori de paducel- un pumn; Flori de limba mielului- un pumn; Flori de iarba neagra- o jumatate de pumn; Frunze proaspete de rostopasca- un pumn; Radacini rasa de nalba mare- un pumn. Fierbe 10 l de apa timp de 5 minute si apoi las-o sa se raceasca pana devina calduta. Pune in ea amestecul de plante maruntite si lasa-le sa se macere 4-5 ore cu capacul pus. Strecoara si pune lichidul intr-un vas de 10 litri din sticla. Adauga apa curata pana la limita de 10 l, pentru a reface cantitatea initiala. Se pastreaza la rece. Extractul se fololoseste pentru bai de sezut, astfel:  Fierbe 2 l de apa si las-o sa se raceasca 5 minute, apoi adauga 250 ml din extract. Baile se fac in fiecare seara, cat de calde le suporti, in cure de cate o zile.

Un alt remediu presupune sa amestecam in parti egale fructe de ienupar, urzica moarta (planta fara radacina), flori de iarba neagra, fumarita (planta fara radacina), parachernita (planta fara radacina). Fa o infuzie din 5 linguri de amestec la 1 l de apa, lasa la infuzat 10 minute, apoi strecoara. Bea intreaga cantitate pe parcursul unei zile. Cura dureaza 2-3 luni.

Foarte eficienta este si o lingurita de polen crud pe care o mesteci incet, in fiecare dimineata pe stomacul gol, timp de 1 an.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img