miercuri, 24 aprilie, 2024

Remedii pentru raceala si gripa. Dr. Hilary Jones: „Aceasta este bautura care diminueaza simptomele racelii”

Distribuie:

Publicat:

Unele dintre cele mai eficiente remedii pentru raceala si gripa le gasesti in bucataria, ba chiar si in barul tau. Da, desi pare greu de crezut, potrivit unui medic britanic, cea mai buna bautura care ar putea diminua simptomele racelii si ale gripei o gasesti printre sticlele cu tarie.

Sezonul virozelor si al gripei este abia la inceput, insa din raportarile medicilor, in ultima saptamana s-au inregistrat la nivel national peste 90.000 de infectii respiratorii acute. Simptome precum durerea in gat, nasul curgator, tusea pot fi diminuate si cu remedii naturale.

De regula, ai nevoie de una pana la doua saptamani ca sa iti revii dupa o raceala sau gripa. Exista o serie de modalitati prin care putem sa diminuam simptomele si sa reducem astfel perioada de imbolnavire. Printre remediile pentru raceala si gripa recomandate de unii medici se numara si alcoolul.

Bautura alcoolica recomandata in raceli si gripa

Facand distinctie intre adevar si mit cand vine vorba de remedii pentru raceala si gripa, dr. Hilary Jones a dezvaluit intr-o emisiune TV bautura care ar putea sa te faca sa te simti mai bine atunci cand esti racit. In opinia medicului generalist, prezentator si autor a mai multor volume, cea mai buna bautura care ajuta la diminuarea simptomelor este whisky-ul. Sigur, nu consumat ca atare.

Dr. Hilary Jones a precizat ca whisky-ul este deosebit de bun pentru ca ajuta la calmarea durerii in gat atunci cand este amestecat cu apa calda, miere si lamaie, pentru a face o bautura usor alcooliza. „Whisky-ul actioneaza ca un anestezic. Calmeaza durerile de gat si te ajuta sa dormi. Are, de asemenea, un efect calmant asupra mucusului”, a spus medicul.

Alte remedii pentru raceala si gripa

Aceasta bautura calda nu este singurul remediu recomandat. Pe lista de remedii pentru raceala si gripa se gaseste si supa de pui. „Supa de pui are, de fapt, unele cercetari in spatele ei. Are oase si legume, o multime de antioxidanti, proteine ​​hranitoare, plus apa care inseamna hidratare. Este foarte buna pentru decongestionarea cailor respiratorii”, a completat dr. Jones.

Consumul de peste gras ar putea preveni si reduce simptomele gripei, deoarece este bogat in vitamina D. Dr. Hilary Jones a explicat: „Vitamina D este vitamina solara si este foarte importanta pentru imunitatea noastra. Deficienta ar putea fi unul dintre motivele pentru care racim. Putem obtine vitamina D din peste gras. Incercati sa includeti mai des in dieta somon, macrou si ton si atunci veti raci mai rar”.

Mit si adevar in jurul remediilor

De asemenea, medicul britanic a scos la iveala cateva dintre miturile care inconjoara unele remedii pentru raceala si gripa. In timp ce unele studii au sugerat ca sexul poate ajuta la stimularea sistemului imunitar, trebuie sa fim atenti. De exemplu, daca unul dintre parteneri este racit si celalalt este expus riscului. A te culca cu parul umed nu iti poate da raceala, a spus dr. Jones, dar faptul ca ai un nas rece o perioada lunga de timp te poate expune mai mult riscului de a raci.

Acest lucru se explica prin faptul ca virusul se ataseaza de mucoasa nazala sau de cea a faringelui. La locul respectiv ajung celule ale sistemului imun pentru a combate infectia. Daca este frig, este posibil sa nu fie eficiente. Doctorul Hilary recomanda sa-ti infasori o esarfa in jurul fetei cand este frig.

Imbratisarea unui copac pentru a ameliora raceala este, de asemenea, un mit, dar dr. Jones a subliniat: „Daca petreceti mai mult timp in parcuri si paduri, imunitatea dvs. creste”. Recomandarea finala a specialistului britanic a fost vaccinarea si bineinteles sa avem o dieta si un stil de viata sanatos.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img