vineri, 19 aprilie, 2024

Remediu din plante pentru o inima sanatoasa

Distribuie:

Publicat:

Iata o solutie simpla, la indemana oricui, pentru a prelungi durata de functionare a celuimai important muschi din organism. Pentru a prepara acest ceai, aveti nevoie de parti egale din urmatoarele ingrediente, bine uscate si maruntite grosier: paducel, levantica, unguras, valeriana, talpa-gastei, roinita, maghiran.

Puneti 2 lingurite de amestec intr-o cana cu apa fierbinte si lasati la infuzat timp de 15 minute. Strecurati si consumati pana la 3 cani zilnic, cu jumatate de ora inaintea meselor principale. Acest ceai este recomandat pentru: imbunatatirea functiei cardiace, imbunatatirea fluxului sangvin coronarian, stres, imbunatatirea tonusului cardiac, normalizarea valorilor tensiunii arteriale, stabilizarea ritmului cardiac. Ceaiul este contraindicat femeilor insarcinate si celor care alapteaza.

Remediile binefacatoare ale paducelului sunt cunoscute inca din Antichitate. Planta era folosita de vechii greci, romani si chinezi in tratarea unor afectiuni multiple. Astazi, medicii recomanda paducelul in curele de vindecare ale bolilor cardiovasculare sau ale sistemului nervos. Ceea ce face paducelul o planta-minune in tratarea bolilor sunt substantele care intra in compozitia sa chimica. Astfel, paducelul contine bioflavonoide, vitamina B, C si acizi organici precum acidul citric, tartaric sau cafeic. De asemea, planta contine si o serie de uleiuri volatile. Medicii sustin faptul ca, in combinatie cu medicamentele uzuale, paducelul are efecte benefice in terapiile cardiovasculare. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img