vineri, 29 martie, 2024

Replica acida a primarului Chisinaului, Dorin Chirtoaca, la declaratia ambasadorului SUA

Distribuie:

Publicat:

Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a reactionat acid pe Facebook la recenta declaratie a ambasadorului SUA in Republica Moldova, James Pettit, potrivit careia unirea cu Romania „nu este o alegere practica”.

„Pemiteti-mi sa-l parafrarez pe Ronald Reagan: Domnule ambasador, domnule presedinte al SUA,  Basarabia e Romania, iar hotarul de la Prut trebuie dat jos o data si pentru totdeauna! Ceea ce s-a intamplat cu zidul Berlinului in 1989 este exact ceea ce trebuie sa facem si noi cu hotarul de la Prut. Sunt sigur, mai devreme sau mai tarziu, reintregirea neamului romanesc va avea loc! Ceea ce ne va aduce libertate, securitate si o viata mai buna!”, a scris pe Facebook Dorin Chirtoaca.

Postarea este insotita de un clip video cu discursul istoric al lui Ronald Reagan, sutinut la Berlin pe 12 iunie 1987. „ P.S.: Domnul ambasador Pettit cel mai probabil a gresit sau a fost neinspirat, insa numai cine nu munceste nu greseste”, isi incheie mesajul Dorin Chirtoaca.

Ambasadorul SUA la Chisinau a declarat recent, intr-un interviu acordat postului Moldova 1, ca Republica Moldova trebuie sa ramana un stat suveran si independent in interiorul unor granite sigure si ca unirea tarii cu Romania „nu este o alegere practica”. Intrebat de ce factori ar trebui sa tina cont poporul moldovean atunci cand face o alegere privind viitorul tarii, in contextul in care la nivelul societatii exista mai multe tendinte, inclusiv cel al unirii cu Romania, ambasadorul Statelor Unite la Chisinau, James Pettit, a declarat ca Republica Moldova „trebuie sa ramana un stat suveran si independent in interiorul unor granite sigure”.

„Consider ca este foarte important si aceasta desigur este politica noastra, cred ca si politica de aici, ca Republica Moldova sa ramana un stat suveran si independent in interiorul unor granite sigure. Unirea cu Romania, de exemplu, ca o cale de a intra in UE sau orice alt motiv, nu este o alegere practica si nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici, in Republica Moldova. Ceea ce ar face lucrurile mai bune aici in Republica Moldova este cooperarea dintre clasa politica si oameni pentru ca ei toti sa contribuie pentru a face din Republica Moldova o tara mai buna pentru moldoveni”, a spus James Pettit.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img