joi, 28 martie, 2024

Republica Moldova primeste un imprumut de la FMI

Distribuie:

Publicat:

Misiunea Fondului Monetar International, care s-a aflat in Moldova in perioada 5 – 15 iulie, a ajuns la o intelegere cu Guvernul de a incheia un nou program de cooperare. Declaratia a fost facuta de catre sefa misiunii Ivanna Vladkova-Hollar, la Washington.

Programul de reforme economice va avea o durata de trei ani si prevede o finantare de 179 de milioane de dolari. Decizia finala urmeaza sa fie luata de bordul executiv al FMI, in octombrie.

“Expertii FMI si autoritatile Republicii Moldova au ajuns la un acord la nivel de personal asupra unui program de reforme economice sustinut de un aranjament de finantare pe 3 ani prin intermediul Mecanismului de finantare extinsa (EFF) si Mecanismului extins de creditare (ECF). Accesul la finantare se propune a fi stabilit la un nivel de 75% din cota Moldovei la FMI (129 milioane DST, sau circa 179 milioane dolari SUA). Acest acord la nivel de personal va trebui sa fie aprobat de conducerea FMI si de Consiliul Executiv. Examinarea chestiunii n cauza la Consiliul Executiv se preconizeaza pentru luna octombrie curent, in cazul in care autoritatile vor implementa setul de actiuni prioritare”, a declarat Vladkova-Hollar. Premierul Pavel Filip a declarat anterior ca lansarea noului program cu Fondul Monetar International este una dintre prioritatile Guvernului, anunta publika.md.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img