vineri, 29 martie, 2024

Reputat medic american a vindecat bolnavi in faza terminala fara medicamente! Experimentul de care vorbeste o lume intreaga

Distribuie:

Publicat:

Bernie Siegel este unul dintre cei mai cunoscuti medici oncologi din lume. Acesta a tratat sute de pacienti de-a lungul carierei, iar acum isi dedica timpul scriind si impartasind cu altii ceea ce el a invatat intr-o viata dedicata medicinei. Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, neurolog si psihiatru roman de renume, vorbeste si el despre acest om care a schimbat perceptia asupra bolilor incurabile.

„Bernie Siegel, reputat oncolog din SUA, a luat mai multi bolnavi de cancer in ultima faza si i-a invatat tehnica imageriei: de mai multe ori pe zi, trebuia sa-si imagineze ca distrug cancerul din corp cu un foc, cu un animal care-l mananca, fiecare dupa cum dorea. Dupa sase luni de zile, 40% din ei s-au vindecat. La testele psihologice, s-a dovedit ca cei care s-au vindecat erau cei optimisti, cei care credeau in Dumnezeu si cei care erau calmi. Indoiala este un obstacol in calea oricarui succes si mai ales a vindecarii.

Daca vrem sa ramanem sanatosi si fericiti, e suficient sa pastram in minte cateva lucruri: sa mancam sanatos, fara sa ne imbuibam, sa facem miscare, sa ne odihnim corect, sa fim optimisti si plini de speranta. Sa fim perseverenti cu pasiunile noastre, sa ne antrenam intelectual si sa ne ferim de rutina. Sa facem constant schimbari in viata noastra. Si sa nu uitam ca trebuie sa pastram in permanenta un echilibru intre energia consumata prin efort si energia obtinuta prin odihna si activitati care ne fortifica. Gandurile rele ne iau din viata, bucuriile ne dau viata. Sa cautam bucuria, avem nevoie de ea ca de painea noastra zilnica. Chiar daca, uneori, n-o putem avea decat in imaginatie,” a spus neurologul Dulcan, care a ajuns celebru la nivel international dupa ce in anul 1981 a lansat cartea „Inteligenta materiei”.

Vezi si Psihiatrul si neurologul Dulcan: “Un stres, o furie, o manie de cinci minute poate sa blocheze celulele sistemului imunitar aproape pana la cinci-sase ore!”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img