vineri, 29 martie, 2024

Respect! Titlul de “Politistul anului” i-a fost acordat unui luptator SAS din Iasi! A pus la pamant un “pistolar”, desi era in concediu

Distribuie:

Publicat:

Joi, 22 martie 2018, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a avut loc Festivitatea de decernare a distinctiei "Politistul anului", organizata cu prilejul sarbatoririi Zilei Politiei Romane.

Politia Romana si-a desemnat politistii de onoare ai anului, pe diferite categorii. Politistul de onoare al anului la nivelul Politiei Române, la categoria suport, este din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

In 2017 el a pus la pamant un tanar care care flutura un pistol intr-o statie de autobuz punand in pericol viata celor ce treceau prin zona. Ghinionul tanarului a fost notabil. Un luptator din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale (SAS), aflat in concediu, a trecut prin zona. Desi era la volanul masinii personale, cand a vazut scena a coborat si l-a imobilizat pe "pistolar".

Luptatorul SAS a intervenit in forta, iar in cateva secunde si-a anuntat colegii politistii care au venit in sprijinul sau. Toata actiunea s-a petrecut aproape de capat CUG, intr-o zona aglomerata. 

Trecatorii nici nu au stiut ce se intampla, de aceea cativa au scos telefoanele mobile si au imortalizat momentul. Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au discutat cu luptatorul SAS, dupa incident. Politistul a declarat ca a intervenit deoarece a simtit ca iesenii sunt in pericol. 

"In timp ce ma deplasam cu masina personala am observat ca individul respectiv are in mana un pistol. Am coborat, i-am spus sa lase arma jos si l-am imobilizat. Am anuntat ulterior politistii care au venit in sprijinul meu", a declarat luptatorul SAS.

Tanarul "pistolar" s-a ales cu un dosar penal. Chiar daca pistolul pe care il flutura in fata trecatorilor nu era unul letal, el nu a respectat regimul armelor si munitiilor, iar pentru asta va raspunde in fata legii. Luptatorul SAS si-a pus viata in pericol pentru ieseni. Nimeni nu putea sti daca acel pistol era letal sau nu, iar in orice secunda tanarul inconstient ar fi putut rani pe cineva.

Felicitari!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img