vineri, 19 aprilie, 2024

Retea de proxeneti destructurata de DIICOT! Infractorii transportau minori in Marea Britanie unde erau fortati sa se prostitueze

Distribuie:

Publicat:

Procurorii DIICOT au efectuat cercetari, in perioada februarie 2016 – ianuarie 2017, intr-un dosar penal ce a vizat activitatea infractionala realizata de catre un grup infractional organizat, format din 5 cetateni romani, specializat in savarsirea infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism, pe relatia Romania – Marea Britanie.

Oamenii legii au aratat, in urma cercetarilor, ca cetatenii romani recrutau tinere pe teritoriul Romaniei, una dintre ele fiind minora, pe care le transportau in Marea Britanie, unde, folosind metode extreme de constrangere fizica si psihica, le exploatau sexual prin practicarea prostitutiei la Londra. Banii obtinuti din aceste activitati erau insusiti aproape in totalitate de suspecti.

 In cauza au fost desfasurate activitati de cooperare judiciara internationala cu autoritatile britanice, in acest sens, in urma mai multor intalniri operative la sediul Eurojust-Haga, fiind semnat, in cursul lunii iunie 216, un Acord de constituire a unei echipe comune de ancheta (JIT), de catre reprezentantii Romaniei si Marii Birtanii.

“In cursul lunii noiembrie 2016 au fost organizate simultan, in Romania si Marea Britanie, activitati de destructurare a gruparii infractionale, materializate in 7 perchezitii domiciliare si activitati de depistare a suspectilor, doua pe teritoriul Marii Britanii si trei pe teritoriul Romaniei, fata de patru dintre acestia fiind luate masuri privative de libertate. Membrii grupului au exploatat sexual noua victime, patru dintre acestea, printre care si o minora, au fost identificate cu ocazia actiunilor operative desfasurate in Londra. Tuturor victimelor le-au fost asigurate masuri de protectie fizica, asistenta medicala si consiliere psihologica de catre autoritatile romane si britanice”, se arata intr-un comunicat remis de DIICOT.

Astfel, in cursul lunii februarie 2017, unul dintre inculpatii arestati pe teritoriul Romaniei a fost extradat in Marea Britanie.

Astazi, instanta de judecata din Londra urmeaza sa se pronunte asupra pedepselor ce vor fi aplicate celor trei inculpati trimisi in judecata de catre autoritatile britanice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img