joi, 28 martie, 2024

Reteta care iti aminteste de copilarie – Cum se prepara laptele de pasare

Distribuie:

Publicat:

Laptele de pasare este un desert usor de preparat ce poate fi apreciat de intreaga familie. Acesta este perfect in zilele mohorate si reci de weekend. Invata si tu cum sa prepari desertul copilariei.

Ingrediente:

  • 350 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 baton de vanilie
  • 120 g zahar pudra
  • coaja rasa de la o portocala sau o lamaie
  • un praf de sare

Mod de preparare:

  • Separa albusurile de galbenusuri.
  • Intr-un bol pentru mixer adauga albusurile si un praf de sare. Bate-le spuma tare, apoi incorporeaza pe rand, trei linguri de zahar, mixand foarte bine dupa fiecare lingura.
  • Pune laptele la fiert alaturi de batonul de vanilie, intr-o oala incapatoare.

In timp de laptele fierbe, intr-un bol, adauga galbenusurile si mixeaza-le cu restul de zahar si cu un praf de sare pana obtii o compozitie spumoasa, albicioasa. Cand laptele incepe sa fiarba, da focul la minim si, cu ajutorul unei linguri ia adauga spuma de albus in acesta. Lasa albusul sa fiarba pana este bine facut, apoi, cu ajutorul unei strecuratoare, scoate cuiburile intr-un castron. Repeta pana cand termini tot albusul.

Cand ai terminat de fiert cuiburile, lasa laptele sa se raceasca usor apoi adauga-l treptat peste galbenusuri. Amesteca bine si pune totul la fier, la foc mic, pana incepe sa se ingroase usor. In tot acest timp amesteca bine cu ajutorul unui tel. Stinge focul si aduga coaja de portocala sau lamaie. Amesteca bine si lasa laptele de pasare sa se raceasca pana cand nu mai este fierbinte, apoi adauga-l peste cuiburile de albus.

Serveste laptele de pasare cald sau rece, dupa preferinte. Daca esti la dieta sau ti se pare ca reteta are foarte mult zahar poti scadea din cantitatea acestuia. In momentul servirii poti presara putina scortisoara pe deasupra.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img