joi, 25 aprilie, 2024

Reteta de sezon: Fondue vegan de dovleac

Distribuie:

Publicat:

Fondue vegan de dovleac e un preparat potrivit pentru serile de toamna, cand vrei sa stai in casa, la caldura, si sa gusti ceva caldut si cremos. Acest preparat nu are branza, dar textura este cremoasa!

In aceasta reteta de fondue vegan de dovleac, ingredientele sunt folosite atat de ingenios, incat formeaza textura de branza topita fara sa contina branza! E perfect pentru vegani, dar nu numai! Invita la tine cativa prieteni, aprinde niste lumanari parfumate si petreceti in casa, la caldura, o seara de board games sau de povesti.

Fondue de branza a fost un preparat extrem de popular intre anii ’70 si ’80, noteaza Mindbodygreen.com. Apoi, daca in restul lumii nu a mai fost atat de des intalnit, in Olanda a ajuns pe meniurile din cafenele vreme de multe decenii. In ultimii ani, retetele de fondue au revenit la moda si au cunoscut tot felul de modificari. Un mare avantaj cand faci fondue este ca e foarte usor de preparat! In plus, il poti servi cu orice legume crude de sezon!
Cum sa prepari fondue vegan de dovleac

Ingrediente pentru sase-opt portii:

1 kg legume (ridichi, castravete, conopida, ardei, rosii cherry)

1 kg dovleac, descojit si taiat in bucati mici

3 linguri ulei de masline

O mana de frunze de salvie proaspata, tocate fin

400 ml lapte de cocos

1/3 cana drojdie nutritiva

1 lingura boia de ardei

1 lingurita mustar Dijon

2 lamai, zeama stoarsa de la ele

4 catei de usturoi

Sare

Piper

Preparare

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregateste cruditatile, spaland si taind legumele la marimea dorita. Cu legumele crude vei manca acest fondue vegan de dovleac.

Pune bucatile de dovleac pe o tava pe care ai asezat, in prealabil, o foaie de copt. Stropeste dovleacul cu ulei de masline si presara sare si salvie.

Coace dovleacul 25-30 de minute, apoi scoate-l din cuptor. Amesteca dovleacul cu restul ingredientelor, (mai putin legumele crude) si paseaza-le intr-un blender. Adauga, treptat, apa, pana cand acest fondue vegan de dovleac ajunge la consistenta dorita. Savureaza-l cu cruditati! Daca vrei, poti manca fondue si cu paine prajita!

Daca nu ai acasa un aparat de fondue, pentru a tine preparatul cald pe toata durata servirii, poti sa incalzesti sosul si sa il servesti intr-un bol.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img