News Flash:

Reteta fara coacere, de Craciun

14 Decembrie 2014
1144 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru sosul de zmeura:
2 linguri zahar granulat
1 lingurita jumatate de amidon de porumb
cca 70 ml apa rece
1/2 lingurita zeama de lime sau lamaie
cca 400 gr zmeura proaspata sau congelata

Pentru mousse de branza:
1/2 lingurita extract de vanilie
1/2 lingurita sirop de porumb
cca 175 gr smantana pentru frisca
cca 120 gr zahar pudra
cca 230 gr crema de branza

Pentru crusta:
2 linguri de unt sarat si topit
putina scortisoara
cca 175 gr biscuiti cu graham
o lingura jumatate de zahar brun

Mod de preparare:

Sos de zmeura:
Mixeaza zaharul granulat si amidonul, apoi adauga apa rece, zeama de lime si zmeura. Gateste la foc mediu, amestecand in mod constant, pana cand incepe compozitia sa fiarba. Dupa vreo 5 minute ia de pe aragaz si pune sosul intr-o cutie inchisa ermetic. Baga in frigider.

Mousse:
Mixeaza smantana pana devine pufoasa. Adauga siropul de porumb si mixeaza in continuare. Separat, mixeaza crema de branza cam 3 minute. Adauga vanilia si zaharul. Pune jumatate din aceasta compozitie in cea cu crema de branza. Omogenizeaza si pune si restul de frisca. copera bolul cu folie si baga in frigider pentru vreo cateva ore.

Crusta de graham:
Mixeaza biscuitii faramitati cu zahar si scortisoara. Pune untul topit si amesteca pentru ca mixul sa se inmoaie. Acopera bolul si baga-l in frigider.

Asamblare:
Imparte crusta de graham in 4 pahare, pune in fiecare mousse de branza, apoi sosul. Pentru decor poti folosi frunte de menta, daca doresti.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1092 (s) | 36 queries | Mysql time :0.030026 (s)