miercuri, 24 aprilie, 2024

Reteta naturala de tratare a diabetului zaharat

Distribuie:

Publicat:

Se culeg 40 de nuci verzi proas­­pete, se taie in patru – cand sunt tinere, pana nu le creste sam­burele – si se pun in 2 litri de tui­ca tare sau palinca. Sticlele cele mai bune sunt cele inchise erme­tic. Se lasa la macerat 6-7 sapta­mani. Dupa acest timp, lichidul se strecoara. Se pun la fiert 2 l de apa cu 2 linguri cu zahar si se fierb pana ce se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca si se ames­teca lichi­dele. Se beau o lingura pe zi sau 3 lingurite pe zi, inainte de masa. Pentru diabet si reumatism, eficiente sunt si urzicile verzi si uscate, facute ceai, fierte timp de cinci minute si infuzate tot cinci minute.

Diabetul zaharat este o boala cu evolutie cronica in cadrul careia organismul nu poate folosi glucidele din alimentatie. Glucoza este principala sursa de energie a organismului, dar pentru a putea fi utilizata, ea trebuie sa patrunda in celule. Patrunderea glucozei in celule se face cu ajutorul insulinei, hormon secretat de pancreas. Diabetul apare atunci cind organismul nu produce destula insulina sau nu o foloseste cum trebuie. La persoanele cu diabet glucoza in loc sa fie folosita ca substanta nutritiva de catre celule, ramane in sange (creste glicemia) si poate fi eliminate prin urina (glicozurie).

Pancreasul, o glanda abdominala, secreta prin partea ei endocrina un hormon, singurul care favorizeaza intrarea glucozei in celule si folosirea ei ca principala sursa de energie. Astfel, nivelul glucozei din sange scade. Deci insulina este singurul hormon hipoglicemiant. Absenta sau scaderea nivelului secretiei ei duce la cresterea glicemiei (adica concentratia sanguina a glucozei, care normal este 80-110 mg/dl). In cazul in care glicemia depaseste 180mg/dl, aceasta apare in urina, fenomen numit glucozurie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img