News Flash:

Reteta traditionala de chisalita ca-n Moldova: Vezi reteta

28 August 2016
379 Vizualizari | 0 Comentarii
Chisalita este un preparat specific zonei Moldovei, dar se face si in sate din Muntenia, din diverse fructe de sezon, ca visine, corcoduse, caise, cirese amare etc. Noi va propunem o chisalita de prune coapte si dulci ca mierea, ingrosata cu malai, dar si o versiune care poate fi pastrata la borcan, pentru iarna.

Ingrediente: 500 gr. prune 1 litru apa 60 gr. zahar 20 gr. malai

Mod de preparare: Se aleg prune bine coapte, se spala si se pun la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce prunele incep sa fiarba si se inmoaie, le puteti trece prin strecuratoare. in compozitia pe care o veti obtine, adaugati zaharul si malaiul, apoi puneti compozitia din nou la fiert. Se amesteca totul bine si se lasa pe foc inca 15-20 de minute. Chisalita poate fi mancata calda sau rece, noteaza bucatarie-romaneasca.ro. Cei care vor sa puna la pastrat peste iarna cateva borcane cu chisalita, pot opta pentru reteta de mai jos: Se aleg prune coapte, care se spala bine si se curata de samburi. Prunele curatate se pun intr-o oala incapatoare in care se toarna apa pana le acopera bine.

Se lasa la fiert cam 45 de minute, apoi se adauga un praf de faina pentru ingrosarea compozitiei. Se adauga si zaharul (150 de grame de zahar la 750 de grame de prune) si se lasa in continuare la fiert, pret de inca 20 de minute. Chisalita obtinuta poate fi pastrata in borcane sterilizate, inchise ermetic si depozitate intr-un loc ferit de lumina soarelui.

sursa: adevarul.ro

chisalita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0994 (s) | 25 queries | Mysql time :0.013595 (s)