vineri, 29 martie, 2024

Reteta unei supe-minune de usturoi, remediu eficient impotriva gripei

Distribuie:

Publicat:

Potrivit publicatiei Top Buzz, exista o reteta de supa care ajuta la combaterea racelilor si, in unele cazuri, este la fel de eficienta ca un antibiotic. Aceasta supa promite sa amelioreze sintomele de gripa, raceala, inflamatii ale urechii, dar si alte probleme de sanatate.

Supa de pui cu usturoi, ceapa si cimbru poate ucide un grup mai mare de virusuri gripale, raceli si chiar noul virus norovirus, care provoaca varsaturi, diaree, febra, dureri de cap si crampe stomacale, scrie Top Buzz. 

Usturoiul, ingredientul de baza al „supei minune“, nu este afectat de mutatii, modificari si virusi noi. Acest lucru se datoreaza substantei chimice numite alicina, care reduce colesterolul, tensiunea arteriala si previne infundarea vaselor de sange.  Mai mult, un studiu de la Universitatea din Washington a aratat ca usturoiul este de 100 de ori mai eficient decat alte doua antibiotice populare in combaterea inflamatiei cauzate de bacterii.   

Atunci cand este zdrobit, catelul de usturoi elibereaza alicina care, impreuna cu alte ingrediente, ucide organisme daunatoare cum ar fi virusii si bacteriile care cauzeaza raceli, gripa, infectii ale urechilor si altele asemenea. Consumul de usturoi nu dauneaza organismului; dimpotriva, este un lucru benefic pentru corpul uman.  

Ingrediente:   

50 catei de usturoi curatati    

2 linguri unt   

2 linguri de ulei de masline   

2 cepe mari, tocate   

1 lingura cimbru tocat   

½ lingura de aroma de pui   

patrunjel proaspat   

1 cana de smantana

Preincalziti cuptorul la 350 de grade. Adaugati cateva picaturi de ulei de masline peste cateii de usturoi pe care i-ati curatat in prealabil si impachetati-i in folie de aluminiu. Coaceti in cuptor timp de 90 de minute, apoi indepartati folia si lasati sa se raceasca. In acest timp incalziti doua linguri de ulei de masline si unt intr-o tigaie, la foc mediu. Caliti ceapa timp de aproximativ 10 minute. Se taie marunt cateii de usturoi copti si se adauga peste ceapa. Se amesteca si se adauga cimbru, aroma de pui si patrunjel proaspat taiat. Fierbeti totul la foc mediu timp de 5-10 minute. Cand supa este gata, puneti-o intr-un blender si amestecati pana cand iese cremoasa. Apoi returnati-o in oala, adaugati smantana si lasati-o sa fiarba din nou. Luati-o de pe foc dupa ce da in clocot si adaugati sare si piper, daca este necesar.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img