News Flash:

Reteta zilei:Baclavale turcesti

15 Iulie 2015
895 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 pachete foi de placinta
100 g migdale
250 g unt
30 g cacao
300 g fructe deshidratate
200 g alune prajite nesarate
200 g miez de nuca
200 g ciocolata neagra
o lamaie
250 ml miere
5 g scortisoara
250 ml apa

Mod de preparare:

Miezul de nuca, alunele si migdalele se toaca marunt sau se macina si se pun intr-un bol. Se adauga ciocolata topita la bain-marie, fructele deshidratate tocate marunt si se amesteca. Foile de placinta se ung cu unt topit, se suprapun cate patru si se asaza intr-o tava. Se pune o parte din amestec, se niveleaza, se asaza alte patru foi, din nou amestec si inca patru foi. Se pun restul de amestec, foile ramase si se taie in patrate. Se stropesc cu untul ramas, se introduce tava in cuptorul incins si se coc la foc mediu 30 de minute. Intr-o oala se fierbe apa, se adauga sucul de lamaie si mierea, cacaua si scortisoara. Se amesteca, se toarna peste baclava si se lasa sa se raceasca.

sursa: a1
Distribuie:  
Incarc...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0815 (s) | 24 queries | Mysql time :0.018289 (s)

loading...