News Flash:

Reteta zilei:Cele mai bune galuste cu prune

29 August 2015
1114 Vizualizari | 0 Comentarii
Incercati un desert in interiorul caruia se afla prune zemoase si dulci. Daca nu te mai incanta combinatia faina-cartofi din diferite motive, iata o reteta ideala pentru tine: galuste cu prune fara cartofi.

Ingrediente

- o jumatate de kilogram de faina;

- 500 ml de apa;

- 5-6 linguri de ulei;

- doua oua;

- 400-500 g de prune (depinde de cate galuste ies);

- un plic de zahar vanilat;

- 150 g de pesmet;

- scortisoara (optional);

- 50 g de unt;

- zahar tos;

- un praf de sare.

Pune 500 ml de apa la fiert, in care ai adaugat un praf de sare si 5 ori 6 linguri de ulei. In momentul in care lichidul da in clocot, adauga faina in el. La final, amesteca cu o lingura de lemn pana se formeaza un aluat bun de framantat. Lasa compozitia obtinuta la racit, timp in care trebuie sa pregatesti prunele. Spala-le bine si indeparteaza samburii din interiorul lor. Desfa fructele in jumatate si presara putina scortisoara (pas optional)si zahar in interiorul lor.

Sparge ouale peste aluat, adauga plicul de zahar vanilat si doua-trei linguri de zahar tos. Amesteca cu o lingura, apoi framanta cu mainile compozitia. Aluatul este gata in momentul in care nu se mai lipeste de degete. Ruleaza aluatul astfel incat sa aiba forma unei rulade, apoi taie din el bucati din care vei forma galustele. Intinde fiecare bucata in mana, pune in ea cate o jumatate de pruna si acoper-o bine.

Pune apa la fiert, apoi adauga galustele cu prune fara cartofi la fiert. In momentul in care se ridica la suprafata, ia-le cu o paleta si pune-le pe o farfurie. Intre timp, pregateste si compozitia de pesmet. Pune untul la topit, adauga pesmetul, putin zahar si scortisoara. Dupa ce scoti galustele din apa, trece-le prin compozitia de pesmet si lasa-le la racit pe un platou.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0820 (s) | 25 queries | Mysql time :0.020653 (s)