News Flash:

Reteta zilei: Cum sa prepari un delicios strudel cu mere

6 Octombrie 2014
651 Vizualizari | 0 Comentarii
Strudel cu mere

Ingrediente

un pachet cu doua foi de aluat foietaj

8 mere mari

100 gr zahar brun

zeama de la jumatate de lamaie

un plic zahar vanilat bourbon

o lingurita scortisoara macinata

un ou batut pentru uns

Mod de preparare

Aluatul congelat l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete. Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi le-am taiat felii, nu foarte subtiri. Le-am amestecat cu zeama de lamaie si zaharul si le-am pus pe foc sa se inmoaie. Am amestecat din cand in cand pana zaharul s-a topit si au inceput sa se caramelizeze. Dupa ce am oprit focul am pus zaharul vanilat si scortisoara. Foaia de aluat am taiat-o in patru, apoi am pus in fiecare dreptunghi cate doua- trei linguri de mere, am crestat cu cutitul o parte a dreptunghiului si apoi am asezat-o peste mere. Se vede bine in poza procedeul. Ies tare frumoase asa! Am asezat strudelele in tava pe hartie de copt, le-am uns cu ou batut si le-am copt la 200 de grade 15 minute. Le-am lasat apoi la racit...cine mai are rabdare...cine nu, isi arde limba!! :))

ingrediente
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1056 (s) | 36 queries | Mysql time :0.029719 (s)