News Flash:

Reteta zilei:Gem de piersici fara zahar

21 August 2015
1315 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 kg de piersici
250 gr indulcitor natural
1 lamaie

Mod de preparare:

Piersicile pentru gem se aleg dintre cele mai coapte, ele sunt si cele mai dulci. Se spala bine si se pun la scurs, apoi se scot cu grija samburii. Fiind foarte coapte, inlaturarea samburilor va fi destul de problematica, dar cu rabdare se poate orice. Dupa ce au fost scosi samburii, piersicile se pun intr-un vas smaltuit si se amesteca cu indulcitorul. Se vor lasa in acest vas peste noapte.
A doua zi, amestecul de fructe se pune la foc mic mai intai, apoi se da mai tare. Se stoarce lamaia de coaja, iar zeama se pune peste gem. Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Gemul trebuie sa fie foarte legat, fara zeama. Cand fructele s-au legat si nu mai au zeama este gata. Cine doreste ca gemul sa fie mai compact, poate zdrobi fructele cu blenderul.
Borcanele se spala bine si se pun la sterilizat in cuptorul incins bine timp de cateva minute. Gemul se pune in borcane cand acesta este inca cald. Borcanele se acopera cu capac sau cu celofan legat cu sfoara. Se pastreaza in camara sau la loc racoros. Se servesc cu paine si unt, in clatite sau in orice alt desert vreti. Pofta buna!

sursa: clickpoftabuna

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0789 (s) | 27 queries | Mysql time :0.020977 (s)