News Flash:

Reteta Zilei:Negresa cu glazura de ciocolata si cirese

10 Februarie 2015
996 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru negresa:
40 gr unt nesarat
50 gr fulgi de ciocolata
200 gr zahar
2 oua
1 lingurita vanilie
75 gr cacao
100 gr faina
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita praf de copt

Pentru glazura:
270 gr zahar pudra
1 lingura lapte
50 gr unt nesarat, la temperatura camerei
cca 300 gr cirese maraschino din borcan (scurse. pastreaza sucul)
1-2 lingurite suc de la ciresele maraschino
1 lingurita extract de migdale
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita ulei vegetal
50 gr fulgi de ciocolata

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius si greseaza o tava de copt. Scurge ciresele de suc, taie-le in bucati mai mari spune-le pe niste prosoape de bucatarie ca sa se ususe putin. Mixeaza faina cu sarea, cacaoa si praful de copt. Topeste untul, apoi pune in el fulgii de ciocolata si amesteca pana cand obtii o compozitie omogena. Adauga atunci zaharul, apoi ouale. Amesteca si incorporeaza si ingredientele uscate (compozitia cu faina).
Pune compozitia obtinuta in tava si bag-o in cuptor pentru 20-25 de minute. Las-o apoi sa se raceasca de tot.

Glazura:
Mixeaza untul cu extractele si cu zaharul pudra, dupa care pune laptele si sucul de la cirese. Mixeaza bine, ca sa obtii o compozitie destul de consistenta. Adauga ciresele in glazura.

Dupa ce negresa s-a racit, toarna glazura peste ea si bag-o pentru 30 de minute in frigider. Topeste restul de ciocolata si amestec-o cu ulei, apoi toarna si acest mix peste negresa.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0895 (s) | 36 queries | Mysql time :0.025593 (s)