News Flash:

Reteta zilei:Piept de pui glazurat

24 Noiembrie 2015
687 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 buc. piept de pui, dezosat
2 linguri mustar simplu
sare
½ lingurita piper negru, macinat
120 ml zeama proaspat stoarsa de portocala
2 linguri coaja rasa de portocala
1 ceapa alba, mica, tocata marunt
3 linguri miere
30g unt (taiat in 4 bucati)
2 linguri mustar de Dijon

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Spala bine puiul si taie fiecare vucata de piept in doua bucati. Asezoneaza-l cu sare si piper si asaza-l intr-o tava. Intr-o oala pentru sosuri adauga ceapa, coaja de portocala, sucul de portocala, mierea si ½ lingurita sare. Amesteca bine si adu totul la punctul de fierbere, apoi da focul la mic si lasa sosul sa fiarba timp de 3 minute. Stinge apoi focul si adauga mustarul simplu si mustarul de Dijon.

Toarna sosul peste pui si coace totul timp de 30 de minute sau pana cand puiul este bine facut. Scoate puiul pe un platou, lasand sosul in tava. Adauga cate o bucatica de unt in sos si amesteca bine pana se topeste si se incorporeaza in compozitie. Continua cu restul de unt, apoi toarna sosul peste pui.
Serveste puiul glazurat cu miere, mustar si portocale alaturi de o garnitura de orez simplu si un pahar de vin alb.

sursa: acasa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0991 (s) | 25 queries | Mysql time :0.023433 (s)