News Flash:

Reteta Zilei:Prajitura cu caramel si nuci

30 Iunie 2015
766 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

5 linguri de faina
400 ml de apa
100 g de nuci macinate
50 g de zahar
4 mere
100 ml de ulei vegetal
1 lingurita praf de copt
o lingurita de scortisoara
8-10 linguri de faina
1 ceasca de zahar
125 g de margarina vegetala
500 ml de apa
1 lingurita de praf de copt
1 esenta de rom
3 linguri de cacao

Mod de preparare:

Se caramelizeaza cele 50 g de zahar si se adauga 400 ml de apa. Se ia compozitia de pe foc atunci cand atinge punctul de fierbere. Se adauga merele rase, nucile macinate, uleiul, praful de copt, faina si scortisoara.

Aluatul obtinut se baga la cuptor timp de 30 de minute, incalzit la 170 de grade.
Se caramelizeaza o ceasca de zahar si se pune si faina, apoi si apa. Dupa ce e luata de pe foc, in compozitie se adauga margarina, pudra de cacao si esenta de rom.

Cand prajitura s-a racit, se toarna caramelul pe deasupra.

sursa: a1
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0828 (s) | 25 queries | Mysql time :0.022429 (s)