joi, 28 martie, 2024

Reumatism? Tratamentul acesta trebuie repetat in fiecare seara, timp de zece zile

Distribuie:

Publicat:

Cataplasmele cu hrean sunt un remediu renumit. Se dau pe razatoare 50 g de hrean si se amesteca bine cu 20 ml de apa si 50 g de faina integrala. Amestecul se pune intr-un saculet de pânza si se aplica pe locul bolnav. Se lasa sa actioneze timp de 30 de minute, dupa care se indeparteaza. Tratamentul trebuie repetat in fiecare seara, timp de zece zile. 

Din nefericire, durerile reumatice pot fi doar ameliorate si nicidecum vindicate, asa cum sustin cele mai multe companii farmaceutice. Pretul medicamentelor pentru aceasta boala este foarte mare, desi eficienta lor, de cele mai multe ori, este minima, iar reactiile secundare sunt dintre cele mai nocive pentru organism. De aceea, din ce in ce mai multi suferinzi renunta la medicamente si apeleaza la leacuri naturiste.

Leacul naturist cel mai cunoscut in lupta cu durerile reumatice este varza cruda. Specialistii au constatat ca varza are proprietatea de a reduce inflamatiile si durerile reumatice. Pentru ameliorarea durerilor reumatismale sunt recomandate cataplasmele cu foi de varza.

Dupa ce se trece cu un sucitor peste foile de varza din care s-au scos nervurile proeminente, varza se aplica, in strat de cate trei – patru foi, direct pe locul dureros si se fixeaza cu un bandaj. Se schimba de cateva ori pe zi.

Intern, in durerile reumatismale, cat si in cele provocate de guta, se recomanda sucul de varza, cate doua pahare pe zi, in cure de trei saptamani. Sucul de varza are efecte tonice, antiinflamatoare, purificatoare. Pentru ca deblocheaza tranzitul intestinal, sucul de varza se recomanda si persoanelor care au probleme cu digestia. La fel de buna este si salata de varza cruda, macar cate una pe zi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img