sâmbătă, 20 aprilie, 2024

REVOLTATOR! Adolescenta sanctionata de conducerea scolii, dupa ce si-a donat parul copiilor cu cancer

Distribuie:

Publicat:

O adolescenta de 14 ani din Cornwall a fost pusa in detentie de conducerea scolii, pe motiv ca a incalcat regulamentul, dupa ce si-a taiat parul. Mai mult, mama fetei sustine ca i s-a spus sa poarte o esarfa pana cand ii va creste parul.

Anneka Baldwin, mama adolescentei identificata drept Niamh, si-a exprimat nemultumirea fata de gestul Academiei Mounts Bay, sustinand ca fiica sa a recurs la acest gest in semn de solidaritate cu copiii care si-au pierdut parul din cauza cancerului, scrie publicatia britanica The Independent.

„Ascultand-o pe Niamh cum canta vocal si la chitara, este incredibil. Ma gandesc cat sunt de norocoasa sa fiu mama ei; este cea mai puternica si cea mai grozava persoana pe care o cunosc. Recent, Niamh si-a ras parul, pentru a-l dona unei organizatii care face peruci pentru copii. Cred ca este un gest care denota curaj si, de aceea, sunt foarte suparata ca scoala a umilit-o si a pus-o in detentie, spunandu-i ca nu poate participa la ore daca parul ei este mai scurt de un centimetru. Niamh a avut intotdeauna rezultate scolare remarcabile si toti profesorii au laudat-o, iar toti care o cunosc spun ca este politicoasa si amabila. Aceste lucruri nu se schimba doar din cauza tunsorii sale. Pentru mine, decizia scolii este una discriminatorie. Sunt furioasa si dezamagita de scoala!”, a scris mama de 32 de ani, pe Facebook.

La randul sau, adolescenta a postat pe aceeasi retea de socializare o fotografie, cu mesajul: „Parul nu defineste cine sunt ca persoana.”

Pe de alta parte, directoarea scolii, Sara Davey, sustine ca adolescenta a incalcat regulile scolii si ca, de aceea, isi merita pedeapsa.

„Toti elevii stiu care este politica scolii si stiu ce se intampla cand o incalca. Consecinta este ca trebuie sa stea in detentie pana cand ii creste parul”, a spus directoarea unitatii de invatamant.

Potrivit acesteia, adolescenta ar fi cerut chiar permisiunea scolii privind decizia de a-si dona parul, iar acestia ar fi sfatuit-o sa se implice intr-un alt mod. „Familia a avut toate oportunitatile pentru a contacta scoala inainte ca Niamh sa isi doneze parul, insa au decis sa nu o faca. O sa discut cu mama fetei si vom incerca sa rezolvam situatia astfel incat ea sa se poata intoarce la ore cat mai repede”, a mai spus Sara Davey.

Ca urmare a incidentului, un purtator de cuvant al organizatiei „Fondul Mica Printesa” a precizat: „Organizatia este recunoscatoare lui Niamh si tuturor sustinatorilor care isi doneaza parul si strang bani, in semn de sustinere a activitatii oastre. Stim ca donatiile de par pentru peruci au un efect pozitiv asupra copiilor si tinerilor bolnavi, asa ca le multumim celor care sunt alaturi de noi. Ne pare rau sa aflam de situatia lui Miamh, dar intelegem si pozitia Academiei Mounts Bay”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img