marți, 19 martie, 2024

Rezerva de aur a Romaniei este in Marea Britanie! Ce se va intampla dupa BREXIT

Distribuie:

Publicat:

Am luat o data teapa cu aurul Romaniei, care a fost dus la Moscova si nu ni s-a restituit, suntem patiti, avem cotizatii de perdanti, asa ca nu strica sa fim extrem de prevazatori. Mai bine sa ne asiguram din timp, decat sa ne tanguim cine stie cand. Situatia internationala seamana cu o casa de nebuni, daca nu cu o confruntare intre niste puberi fara acces constant la ratiune, mergand pe considerentul sa fim ingaduitori. In atare conditii, agatati pe cat se poate de firul logicii, nu e deplasat sa ne luam masuri de siguranta.

Rezerva de aur a Romaniei este depozitata in U.K. De ce s-a procedat in acest mod, daca e just sau nu, e o discutie separata. Care, candva, va trebui purtata, in masura in care mai exista resturi de patriotism si responsabilitate pe aceste plaiuri, iar majoritatea romanilor n-au devenit niste oi ce pasc unde li se arata si li se ingaduie. Personal, cred ca e un act contrar intereselor nationale. Bun, aurul nostru e in U.K. Aceasta e realitatea. Britanicii s-au pozitionat in alta barca decat noi. Si negocierile pentru Brexit se anunta urate. Ce ne facem daca nu se ajunge la o intelegere si englezii refuza conditiile U.E.? Daca spun ca nu dau cat li se cere? Daca trimit efectiv la plimbare negociatorii U.E.? Nu e o fereastra absurda. Daca neintelegerile escaladeaza spre un conflict? Perspectiva contine o seama de necunoscute, imposibil de intuit. Evolutia umana e si jocul hazardului.

Cred ca e mai just sa luam in calcul varianta care ne este cea mai nefavorabila. Pe fundalul unui conflict, nu e exclus sa patim ca si cu rusii. Sa nu-mi ziceti ca englezii sunt civilizati, si alte vorbe de soiul acesta, ei isi apara doar interesele, banii conteaza- punct!, utilizand la nevoie si metode banditesti. Istoria sta marturie, sa nu ne amagim.

Locul aurului Romaniei este in tara. Aducerea lui inapoi reprezinta o chestiune de siguranta nationala. O urgenta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img