vineri, 29 martie, 2024

Riscul la care sunt supusi barbatii care au probleme de comportament in copilarie

Distribuie:

Publicat:

Copiii de sase ani care au un comportament nepotrivit in societate si, mai ales, in clasa tind sa castige mai putin atunci cand devin adulti, conform unui nou studiu.

O echipa de experti a monitorizat 920 de copii de 6 ani care traiau in cartiere sarace din Montreal, Canada. Au inceput sa adune date in 1984 si au continuat si 31 de ani mai tarziu, in 2015, cand acestia aveau 35 si 36 de ani, scrie descopera.ro, care citeaz Daily Mail.

Studiul, publicat in JAMA Pediatrics, a fost condus de cercetatorii de la Carnegie Mellon University, University of Montreal, University College Doblin si alte universitati din intreaga lume. Acestia i-au intrebat pe educatori sa evalueze gradurile de neatentie, hiperactivitate, opozitie, agresivitate si de comportamente prosociale. Acestea din urma se refera la acele tipuri de comportamente care aduc beneficii altora, precum sarirea in ajutor, cooperarea si impartirea.

Cercetatorii au luat in considerare IQ-urile copiilor, dar si nivelul de educatie al parintilor, veniturile si ocupatia. Baietii cu probleme de atentie, inclusiv concentrarea slaba si „visatori”, au castigat cu pana la 17.000 de dolari mai putin in fiecare an comparativ cu cei care nu aveau astfel de probleme cand erau mici.

Specialistii au mai observat si ca nivelurile mai ridicate de hiperactivitate si agresivitate aveau tendinta de a duce la un venit anual mai mic, dar diferenta nu a fost semnificativa din punct de vedere statistic. „Rezultatele noastre sunt in concordanta cu alte studii anterioare care arata ca veniturile mai mici sunt asociate cu evaluarile din copilarie in ceea ce priveste atentia, hiperactivitatea si trasaturile prosociale”, au notat savantii. „Se subliniaza, de asemenea, pentru prima data din ce stim, asocierea pozitiva dintre comportamentele prosociale din perioada copilariei si castigurile mai mari ca adult”, adauga cercetatorii. M.O.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img