vineri, 29 martie, 2024

Riscul la care te expui daca mananci multa carne

Distribuie:

Publicat:

Consumul de carne contribuie, aproape In aceeasi proportie ca si consumul de zahar, la aparitia obezitatii, potrivit unei noi cercetari. Acest lucru este valabil la nivel global.

Potrivit oamenilor de stiinta de la Universtitatea din Adelaide, grasimile si carbohidratii ne dau energie ca sa ducem la bun sfarsit toate sarcinile pe care le avem de Indeplinit de-a lungul zilei si sunt digerate mult mai repede decat proteinele, potrivit gandul.info, care citeazaThe Independent. Acest lucru Inseamna ca energia care provine din carne este folosita mai tarziu si, daca apare un surplus, acesta este Inmagazinat In corp sub forma de depozite de grasime, potrivit gandul.info.

Cum carnea a devenit un aliment extrem de accesibil In mai toate zonele globului, obezitatea devine o si mai mare problema pentru Intreaga lume.

Wenpeng You, doctorand al Universitatii din Adelaide a facut cercetari cu privire la accesul pe care Il au popoarele lumii la zahar si carne si impactul pe Il are acest fapt In ceea ce priveste rata obezitatii In 170 de tari. Tanarul afirma ca exista o interdependenta Intre acesti doi factori.

In cercetarea sa, Wenpeng a tinut cont si de diferentele dintre aceste tari, cum ar fi gradul de urbanizare, obisnuintele In ceea ce priveste activitatea fizica si media aportului caloric specifica respectivului popor. Astfel, tanarul a ajuns la concluzia ca gradul de acces la produsele din carne reprezinta aproximativ 13% din totalul ratei obezitatii, acelasi procent fiind valabil si In cazul zaharului.

„Este un principiu fals acela conform caruia doar grasimile si carbohidratii, In special grasimile, sunt factorii majori care contribuie la instalarea obezitatii”, a afirmat Wenpeng You.

„Fie ca ne place, fie ca nu, grasimile si carbohidratii din dietele actuale furnizeaza suficienta energie pentru a ne duce la capat sarcinile zilnice. Pentru ca proteinele din carne sunt digerate mai tarziu decat grasimile si carbohidratii, energia pe care o primim de la aceste proteine reprezinta un surplus, care se traduce prin Inmagazinarea grasimii In corp”, a explicat tanarul.

Acest studiu difera de cercetarile anterioare prin faptul ca stabileste o legatura Intre consumul de carne si obezitate din punctul de vedere al continutului proteic, nu al celui de grasimi.

Aceste rezultate vor starni controverse, potrivit oamenilor de stiinta, dat fiind faptul ca face comparatia Intre carne si zahar, clasand aceste doua alimente pe aceeasi treapta In ceea ce priveste influenta lor asupra aparitiei obezitatii.

„Pe langa faptul ca este important pentru consumatori sa stie ca zaharul si grasimile consumate In exces nu le fac bine, noi credem ca ei trebuie sa acorde atentie si consumului de proteine din carne care poate avea o contributie importanta In acest sens”, explica si profesorul Maciej Henneberg.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img