vineri, 19 aprilie, 2024

Riscurile pe care trebuie sa le stii despre manichiura semi-permanenta

Distribuie:

Publicat:

Oja-gel sau cea semi-permanenta nu se usuca de la sine, ci cu ajutorul unei lumini ultra-violete. In timpul acestei proceduri, oja intra in structura unghiei, de aceea este mult mai rezistenta decat cea obisnuita. 

Specialistii sustin insa ca putem folosi aceasta metoda de ingrijire a unghiilor, insa este nevoie sa faci o pauza de 3 luni.

Deteriorarea structurii unghiei, nu este tot ce trebuie sa stii cand aplici gelul. Mai sunt si alti factori la fel de importanti:

– Lampa cu lumina ultravioleta care usuca gelul este foarte agresiva cu pielea. Este mai bine sa folosesti manusi speciale, care apara pielea. Aceasta indicatie este mai ales pentru persoanele care au alunite pe maini. Razele ultraviolete pot provoca arsuri, sau chiar cancer de piele.

– Pe unghii sunt cel putin trei straturi, iar unele cazuri chiar 5-6 straturi, pentru ca in afara de oja mai este baza si topul. in aceste conditii, unghia nu are suficient oxigen.

– Pentru a indeparta oja este utilizata o solutie speciala. si pentru ca oja nu este chiar asa usor de indepartat se folosesc pilele care distrug unghia. sursa: estisuperba.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img