vineri, 29 martie, 2024

Roșca (RBL): Economia Romaniei este ca un pacient care arată bine pe dinafară, dar pe dinăuntru a făcut excese

Distribuie:

Publicat:

Economia României este ca un pacient care arată bine pe dinafară, dar pe dinăuntru a făcut excese, a apreciat, miercuri, Dragoș Roșca, președintele Romanian Business Leaders.

“Ca să fac o paralelă între un organism uman și economia României, pe dinafară pacientul arată bine. Este înalt, are mușchi pe el, se mișcă bine, economia crește, avem scădere a șomajului. La prima vedere, lucrurile arată bine. Dacă îl ducem pe acest pacient să facă niște analize, să vadă cât e colesterolul și alte componente din organism, care sunt evidențiate pe seturile de analize pe care le facem cu toții din când în când, vom constata că avem foarte multe elemente în setul de analize al României care sunt în parametrii pe care România îi avea în 2008, înainte de criză”, a spus Roșca.

Potrivit acestuia, creșterea economică este alimentată de consum, se adâncește deficitul comercial, crește creditarea și se majorează deficitul fiscal.

“Pe dinăuntru, se pare că pacientul a făcut niște excese. Avem o creștere economică alimentată de consum, credem că se adâncește deficitul comercial, crește creditarea și se majorează deficitul fiscal. Sunt elemente care se întâmplau și în 2008. De asemenea, în 2017, avem o datorie publică de două ori mai mare (decât în 2008 — n. r.), o forță de muncă mai redusă și o scădere semnificativă a investițiilor publice”, a atras atenția oficialul RBL.

agerpres

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img