vineri, 19 aprilie, 2024

ROGNOZA METEO pentru joi si vineri

Distribuie:

Publicat:

Valorile termice vor marca o crestere usoara fata de intervalul precedent in cea mai mare parte a tarii, dar in regiunile estice si sudice, pe parcursul zilei, acestea se vor mentine mai coborate decat cele normale pentru aceasta perioada din an, informeaza ANM.

 JOI

Cerul va fi mai mult noros si trecator se vor semnala precipitatii slabe, ploi sau burnita, izolat in est si sud-est si mai ales ploi si lapovita, pe arii restranse la munte, cu precadere in a doua parte a intervalului. Noaptea, ploile se vor semnala pe arii restranse in partea de vest si nord-vest a teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in Banat si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 si 17 grade, iar cele minime intre 1 si 11 grade. Pe arii restranse se va semnala ceata.

 VINERI

Regimul termic va fi caracterizat de valori in general apropiate de cele climatologic specifice acestei date din an, exceptand jumatatea nordica a Moldovei, unde vremea se va mentine rece pentru aceasta perioada din an. Cerul va avea innorari, pe parcursul zilei in special in regiunile extracarpatice si la munte, unde insa doar pe arii restranse va ploua slab. Seara si noaptea, ploile se vor semnala indeosebi in vest si sud-vest si pe spatii mici in centru. Pe crestele montane inalte, precipitatiile pot fi si sub forma de lapovita. Cantitatile de apa vor depasi local 10…15 l/mp si cu totul izolat 20 l/mp, indeosebi  in nord-vest, dar si in zona Carpatilor Occidentali si in masivele din vestul Carpatilor Meridionali. Vantul va sufla moderat, cu intensificari locale. Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 si 19 grade, iar cele minime intre 3 si 11 grade.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img