vineri, 29 martie, 2024

Romania 2018 – 2019. Pana cand va fi inchis Transfagaraseanul

Distribuie:

Publicat:

Drumul national Transfagarasan a fost inaugurat in 1974, fiind drumul situat la cea mai inalta altitudine din tara noastra, dupa Transalpina. Transfagarasan este localizat la 2045 metri altitudine si cuprinde cel mai lung tunel din Romania, care masoara 887 metri. Lungimea Transfagarasanului este de 91,5 km. Latimea partii carosabile este de 6 metri, iar parapetii masoara 54 kilometri. Transalpina, din Muntii Parang a fost construit la 2145 metri altitudine.

Anul acesta se sarbatoresc 44 de ani de la inaugurarea Transfagarasanului, drumul ce ii poarta printre munti atat pe turistii romani, cat si pe cei straini. Multi au fost surprinsi de peisajul feeric ce le deschide calea atunci cand urca. Ceea ce te lasa cu adevarat fara rasuflare este peisajul vazut de sus, de la peste 2000 metri. 

Vezi si: Romania, laudata in presa din SUA: Cea mai frumoasa tara a Europei!

Traseul cu peisaje feerice printre munti s-a inchis astazi. Transfagarasanul a fost inchis astazi, 1 noiembrie 2018, urmand sa fie deschis la 1 iulie 2019. Autoritatile au inchis portiunea de drum dintre Piscul Negru si Balea Cascada.

Din cauza conditiilor meteo ce se vor inrautati datorita instalarii sezonului rece, Transfagarasanul se va inchide. Vizitatorii si turistii veniti din strainatate vor putea strabate cu masina frumosul traseu incepand din vara anului viitor. Transfagarasanul traverseaza si leaga Muntii Fagaras. La Balea Lac soseaua ajunge la altitudinea de 2042 metri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img