vineri, 29 martie, 2024

Romania a batut un nou record! In cati ani au fost construiti trei kilometri de autostrada

Distribuie:

Publicat:

Autostrada Bucuresti-Ploiesti pare ca va intra, in sfarsit, in Capitala. Autoritatile vor sa inaugureze cei 3 kilometri de la intrarea in Bucuresti, prin cartierul Pipera, chiar de 1 decembrie. Pana atunci, se fac ultimele pregatiri. La aceasta bucata de drum s-a lucrat foarte incet. Au fost nu mai putin de 4 amanari ale termenului final.

Autostrada A3 va intra in cartierul Floreasca din Capitala, prin Soseaua Fabrica de Glucoza si se lucreaza intens pentru ca totul sa fie gata de 1 decembrie, cand va avea loc inaugurarea oficiala, spun autoritatile. Insa cu o conditie, spun reprezentantii Companiei de Drumuri – vremea trebuie sa tina cu constructorul celor 3,3 kilometri de sosea care fac legatura intre autostrada spre Ploiesti si Bucuresti. Portiunea a costat aproape 130 de milioane de lei, finantarea fiind asigurata de la bugetul de stat. Alin Serbanescu, purtator de cuvant CNAIR: In acest moment, stadiul fizic este de 93%. Practic, mai sunt lucrari minime de facut. Totul depinde de mobilizarea constructorului.

Autostrada Urbana este aproape gata, insa pentru ca pre-receptia ei sa poata avea loc in 15-20 de zile, asa cum vor autoritatile, muncitorii trebuie sa mai monteze parapetii si sa delimiteze benzile pe sens prin marcaje. Contractul pentru aceasta bucata de drum a fost semnat in 2008. Sase ani mai tarziu a fost reziliat pentru ca a crescut costul dupa ce autoritatile au cerut 3 benzi pe sens in loc de doua. In primavara lui 2015, a fost reluata licitatia, iar cateva luni mai tarziu a fost semnat un nou contract. Pana la inceperea efectiva a lucrarilor a mai trecut un timp. Cei putin peste trei kilometri de sosea de mare viteza ar fi trebuit sa fie gata in noiembrie anul trecut. Pana acum, insa, receptia lucrarilor a fost amanata de patru ori.

Sursa: DCNews.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img