marți, 19 martie, 2024

Romania a luat 9 (Update!) medalii la Olimpiada Gastronomica

Distribuie:

Publicat:

Marti,25 octombrie, s-au incheiat cele patru zile de competitie de la Olimpiada Culinara din Erfurt, unde echipele regionale si prticipantii individuali ce reprezinta Romania au scris istorie, printr-un numar record de medalii castigate:

Echipe Regionale:

    Medalie de aur – Culinary Art – Echipa Belvedere Brasov

    Medalie de argint – Pastry Art – Echipa Belvedere Brasov

    Medalie de bronz – Culinary Art – Echipa Delice Campina  (Update! Multumim Hripca Irina)

    Medalie de bronz – Pastry Art – Echipa Delice Campina

    Medalie de bronz pentru cei – Pastry  Art – Echipa “Casa Boierului din Deal”

    Mentiune – Culinary Art – Echipa “Casa Boierului din Deal”

Participanti individuali:

    Corradi Chef Alessandro – 1 mentiune la Culinary Art, ,

    Bratescu Daniel – ( Echipa  “Casa Boierului din Deal” ) 1 medalie de argint la Pastry Artistic,

    Vera Maxim – ( Echipa  “Casa Boierului din Deal” ) 1 medalie bronz la Pastry Art

    Alexandru Chitic ( Echipa  Delice Campina ) – 1 medalie de argint la Pastry Art.

 Olimpiada Culinara, cunoscuta si sub numele de Internationale Kochkunst Ausstellung, sau IKA, are loc o data la patru ani, incepand cu 1896 si este una din cele mai importante manifestari gastronomice la nivel mondial. Timp de patru zile, orasul Erfurt devine o adevarata Mecca a gastronomiei, un restaurant de dimensiuni impresionante, unde peste 2000 de Chef-i din peste 50 de tari, concureaza pe mai multe categorii: bucatarie calda, bucatarie rece, cofetarie, patiserie, arta decorativa din fructe si legume.

 Inca de la prima editie, Olimpiada Culinara s-a dovedit a angrena atata lume, energie si creativitate incat a devenit “trendsetter” culinar global. Numarul de participanti la concurs dar si de vizitatori este in crestere cu fiecare editie, in 2012 gazduind peste 24.000 de “turisti” iar aceasta este o confirmare a importantei si permanentei expansiuni a acestui eveniment.

  “Romania a a acaparat podiumul la Olimpiada Culinara ERFURT 2016. Echipele Belvedere-Brasov si Delice-Campina au intrat in concurs in cea de-a doua zi a olimpiadei. Medalia de aur a fost castigata de Echipa Belvedere Brasov, care a obtinut si o medalie de argint la categoria Patiserie. Echipa Delice-Campina a obtinut medalia de bronz. In cea de-a treia zi a Olimpiadei, echipa din Campina, condusa de Carmela Dragomir, a castigat si o medalie de argint. Alexandru Chitic, reprezentantul echipei, a realizat o piesa din ciocolata intitulata ”The Music of Pirates”. Aflata la prima competitie internationala, Casa Boierului din Deal a obtinut un merituos loc 3 si medalie de bronz la categoria Patiserie si mentiune la Arta Culinara.

Membrii echipelor:

    Belvedere Brasov – liderul echipei, Chef Ioan Florescu, Lady Chef Ghisoi Cornelia, Paul Holhos, Simona Preda, Toma Gabriela si Daniel Buzea;

    Delice Campina – lidera echipei Carmela Dragomir, Hriapca Irina, Petronela Ciubotaru, Liviu Preda si Alexandru Chitic.

    Casa Boierului din Deal – lidera echipei Lungu Cerasela, Kenan İnci, Gabi Kiki, Vera Maxim, Ecaterina Perfil, Mocanu Laura, Bratescu Daniel

Aceasta editie reprezinta cea mai buna performanta a echipelor din Romania in cadrul participarilor la Olimpiadei Culinare de la Erfurt: 1 medalie de aur, 3 medalii de argint, 3 medalii de bronz si 2 mentiuni.

SURSA:tophospitality.ro/

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img