sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Romania ar putea suferi o CRIZA de hidrocarburi FARA PRECEDENT! Reprezentantii industriei fac eforturi MASIVE

Distribuie:

Publicat:

Rezervele naturale de gaze si titei ale Romaniei se vor termina in urmatorii ani. Intreaga tara va asista la o criza a celor mai importante resurse daca nu se vor face investitii pentru a descoperi noi hidrocarburi.


Conform unei declaratii facute de Artur Stratan, presedintele Asociatiei Romane a Companiilor de Explorare si Productie Petrolifera (ROPECA), rezervele dovedite de gazeale tarii se vor epuiza in urmatorii 9 ani, iar cele de titei in 12 ani. El a amintit ca, in ultimii doi ani, pretul scazut al petrolului a pus o presiune foarte mare pe investitiile din sectorul petrolier, multe fiind anulate.

Citeste si: Motorina s-a scumpit cu 5%


In ceea ce priveste viitorul regim de redevente, reprezentantii industriei au avut discutii in ultimele doua luni cu Ministerul Finantelor, insa totul s-a blocat odata cu plecarea secretarului de stat responsabil de acest sector. Astfel ca discutiile vor fi reluate de la zero cu noul Guvern, urmand ca viitorul cadru fiscal sa poata fi aplicat cel mai devreme la 1 ianuarie 2018. Reprezentantul ROPEPCA a vorbit si despre importurile mari de gaze din aceasta perioada, care au crescut cu 400% fata de anul trecut, intrucat gazele de import au devenit mai ieftine.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img