vineri, 19 aprilie, 2024

Romania, BRONZ la Campionatul Mondial. 31-22 cu Polonia

Distribuie:

Publicat:

Romania a cucerit, duminica, medaliile de broz la CM de handbal feminin, dupa 31-22 cu Polonia in finala mica. Cristina Neagu a devenit golgheterul competitiei, cu 63 de goluri.

Romania a dominat autoritar meciul cu Polonia, in care a condus si la peste 10 goluri. Pe final, Cristina Neagu a fost menajata de antrenorul Tomas Ryde. Neagu este golgheterul competitiei, cu 63 de goluri.

Elevele lui Tomas Ryde au inceput perfect meciul si dupa zece minute conduceau cu o diferenta de cinci goluri. Polonezele au inceput sa joace mai bine in ultimele 15 minute al primei reprize, dar Romania si-a mentinut concentrarea, iar la pauza avea un avans de sapte goluri, 15-8. Polonezele au inceput bine a doua repriza si s-au apropiat la cinci goluri, dar “tricolorele” au taiat repede elanul adversarelor. Cu 11 minute inainte de final, Romania a avut un avantaj de zece goluri, decisiv pentru a fi sigure de victorie. Cel mai mare avans a fost de 12 goluri, cu patru minute inainte de final, cind scorul era 29-17.

Romania a castigat la noua goluri diferenta, scor 31-22, termina Campionatul Mondial pe locul trei si este pentru prima data medaliata cu bronz.

Echipa Romaniei a incheiat Campionatul Mondial cu o medalie – bronz in acest caz, dupa 10 ani de cand a urcat ultima data pe podium, la editia din 2005, cand a cucerit medalia de argint, fiind invinsa atunci de Rusia (scor 23-28). Medalia de bronz cucerita de Romania este prima din istoria participarilor sale la Campionatul Mondial, dupa cinci finale mici jucate in competitie, anterior avand o medalie de aur (1962) si doua de argint (1973 si 2005).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img