luni, 18 martie, 2024

Romania, de vanzare! Se dau bucati din tara la preturi de nimic!

Distribuie:

Publicat:

Dupa ce politicienii care s-au aflat rand pe rand la carma tarii au pus cruce industriei, vanzand aproape gratis multe dintre fabricile care apartineau statului, acum a venit randul sa “scape” si de terenurile arabile. Potrivit datelor Eurostat, Romania vinde cel mai ieftin teren arabil din Uniunea Europeana.

Un hectar s-a vandut in tara noastra, in 2016, cu peste 1950 de euro. Extrem de putin daca stam sa comparam cu Olanda, principalul investitor in Romania si totodata tara care ne pune bariera la aderarea la spatiul Schengen. Asadar aici pentru un hectar s-au scos din buzunar in 2016, 63.000 de euro, adica de peste 30 de ori mai mult.

Cel mai scump hectar de teren arabil din Uniunea Europeana s-a vandut in regiunea Liguria din Italia, cu peste 100.000 de euro. Totusi sunt de-a dreptul socante diferentele de pret, tinand cont ca in trecut Romania era granarul Europei. Motivul pentru care in Romania pretul este atat de scazut il cunosc foarte bine politicienii care se afla la conducerea tarii de aproape 30 de ani.

CITESTE SI: O proprietate din Barnova este vanduta de executori cu suma de 190 mii de euro

In cursul saptamanii viitoare, pe data de 26 martie, executorii judecatoresti programeaza o licitatie pentru valorificarea mai multor bunuri. Este vorba despre parcele de teren de 1.200 metri patrati, la care se adauga mai multe constructii de aproape 300 metri patrati.

Bunurile sunt in satul Visani, comuna Barnova, si apartineau debitorilor Dorela si Mihai Tibucanu. Pretul de pornire al licitatiei este de 870 mii lei, aproape 190 mii euro. Procedura a fost declansata de creditoarea Agricover Credit IFN S.A.

 

inRead invented by Teads

"Invitam pe toti cei care doresc sa cumpere imobilul sa se prezinte la termenul de vanzare, locul fixat si ora stabilita, avand asupra lor acte de identitate si pana la aceasta data sa prezinte oferta de cumparare", se arata in anuntul B.E.J.A Iovu Dragos si Sirbu Ciprian Ioan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img