joi, 28 martie, 2024

ROMANIA pierde o medalie obtinuta la RIO din cauza dopajului!

Distribuie:

Publicat:

Gabriel Sincraian a luptat cu propriile limite la haltere si a reusit sa castige medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio. Este una dintre cele 5 medalii pe care le-am obtinut la aceasta Olimpiada. N-a avut prea mult timp sa se bucure. Romanul a fost prins din nou dopat si i se va retrage medalia obtinuta la Rio, categoria 85 de kilograme, masculin, anunta TVR.

Gabriel Sincraian mai castigase in cariera trei medalii de bronz la Europenele din 2012. Nu este prima data cand sportivul roman pa?e?te acest lucru. A mai fost suspendat pentru dopaj in 2013.

A FOST SUSPENDAT PENTRU DOPAJ

Gabriel Sincraian nu are un trecut curat in privinta dopingului In 2013 a fost suspendat pentru doi ani dupa ce a fost prins dopat cu stanozolol in afara competitiei. A revenit insa si acum a urcat pe podiumul olimpic de la Rio. In zadar insa!

Atunci, Federatia Romana de Haltere a trebuit sa plateasca din fonduri proprii 100.000 de euro, o sanctiune aplicata de federatia internationala pentru ca a avut prea multi sportivi prinsi dopati. De altfel, Romania a avut initial 5 sportivi calificati pentru Rio, dar i s-a scazut unul din cota tot drept sanctiune pentru dopaj, scrie gsp.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img