marți, 16 aprilie, 2024

Romania, posibila TINTA a teroristilor ISIS? AVERTISMENTUL unui SPECIALIST

Distribuie:

Publicat:

Un specialist in geopolitica a analizat situatia internationala si a avertizat ca toate tarile membre UE pot fi tinte. Este posibil ca nici Romania sa nu fie ocolita.

Marius Vacarelu, specialist in geopolitica, a comentat la RealitateaTV, atentatul din Barcelona, precizand ca orasele mari europene sunt o tinta si mai cu seama zonele turistice. De asemenea, acesta a precizat ca si Romania ar putea deveni tinta Stat Islamic.

Romania ar putea intra pe lista teroristilor, este parerea specialistului in geopolitica Marius Vacarelu, care a precizat ca suntem totusi o tara europeana. “Da, suntem o tara europeana, care contam in imaginea generala, o tara membra UE. Trebuie sa fim cu totii constienti ca astfel de vremuri in care siguranta este amenintata de tot felul de oameni te pune si pe tine cetatean roman in fata unor intrebari: cine sunt cu tine, cine sunt impotriva ta. Pana unde trebuie sa te gandesti la un nivel minim. E momentul sa avem un alt tip de educatie pentru ca altfel ne vom prabusi pentru ca un sistem social corect este cek care elimina foarte multe probleme”, a declarat Marius Vacarelu la RealitateaTv. 

Aceasta grupare Stat Islamic a avut mari probleme, spune specialistul. “A fost eliminata din Orientul Mijlociu in ultimele luni si ei au anuntat ca se vor muta cu operatiunile in Europa. Se tin de cuvant. De aici e o problema. Nu stim cu adevarat in ce maniera isi construiesc retelele de adepti, asta e adevarata problema. In numele Islamului se asociaza niste oameni fara sa aiba neaparat o nationalitate anume dar au o anume religie care este opune”, a explicat Marius Vacarelu, specialistul in geopolitica.

”Crestinii sunt vazuti ca principal adversar”, spune specialistul in geopolitica care atrage atentia asupra importantei pe care o are educarea cetateanului de rand. “Educarea cetateanului intr-un anumit tip de viziune de aparare pentru a putea reactiona in anumite momente”, a conchis acesta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img