sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Romania rateaza calificarea in semifinalele Fed Cup

Distribuie:

Publicat:

Romania a ratat calificarea in semifinalele Fed Cup dupa ce a pierdut meciul decisiv de dublu impotriva Cehiei si scorul final a devenit 2-3 la general. “Tricolorele” vor trebui sa joace un baraj pentru raminerea in grupa mondiala.

Echipa de tenis a Cehiei, detinatoarea trofeului, a invins Romania cu scorul de 3-2, duminica, in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, in primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup, dupa ce perechea Karolina Pliskova/Barbora Strycova s-a impus cu 6-2, 6-3 in fata cuplului Andreea Mitu/Raluca Olaru.

Statistica arata ca jucatoarele romane nu au avut practic nicio sansa in fata cehoaicelor. Ele nu au si-au creat nici macar o minge de break, au facut cinci duble greseli si 12 erori nefortate.

In primele doua meciuri de simplu de sambata, Simona Halep a fost invinsa de Karolina Pliskova cu 6-7 (4), 6-4, 6-2, iar Monica Niculescu a dispus de Petra Kvitova cu 6-3, 6-4. Duminica, Halep a intrecut-o pe Kvitova cu 6-4, 3-6, 6-3, iar Pliskova a dispus cu 6-2, 4-6, 6-3 de Niculescu. In decisiv, perechea Karolina Pliskova/Barbora Strycova s-a impus cu 6-2, 6-3 in fata cuplului Andreea Mitu/Raluca Olaru.

Cehia, detinatoarea trofeului, are patru titluri in ultimii cinci ani in Fed Cup.

Cehia s-a calificat in semifinale, unde va infrunta echipa Elvetiei (3-2 cu Germania), in timp ce Romania va disputa in perioada 16-17 aprilie un meci de mentinere in Grupa Mondiala, cu una dintre echipele care au castigat in primul tur din Grupa Mondiala II: Spania (4-0 cu Serbia), SUA sau Polonia (2-0), Canada sau Belarus (1-1), Australia sau Slovacia (2-2).

Romania, care isi va afla adversara pe 9 februarie, cand e programata tragerea la sorti, a pierdut primul sau meci in Fed Cup, dupa o serie de sapte victorii consecutive. Ultimul esec dateaza din 2013.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img