vineri, 29 martie, 2024

Romania se afla sub media europeana la consumul dr droguri

Distribuie:

Publicat:

Romania s-a clasat, in 2015, sub media consumului de droguri la nivel european, potrivit Rapoartelor intocmite de Comisia Internationala de Control al Substantelor Narcotice, informeaza un comunicat transmis, vineri, de Agentia Nationala Antidrog (ANA).

“Tara noastra a continuat sa adopte masuri de contracarare a raspandirii noilor substante psihoactive, adaugand 30 de noi elemente in categoria substantelor controlate national. Au fost adoptate noi masuri legislative in masura sa consolideze regimul controlului drogurilor, in scopul protejarii sanatatii publice”, a precizat ANA.

Conform rapoartelor citate, autoritatile guvernamentale din Romania au luat masuri pentru a imbunatati accesul persoanelor dependente de droguri la programe medicale si sociale.

Alte state europene care au inregistrat consumuri de droguri mai mici decat media europeana, dar mai mari decat Romania, au fost: Islanda, Republica Ceha, Olanda, Letonia, Norvegia, Estonia, Germania, Suedia, Danemarca, Polonia, Albania si Grecia.

Valori mai mici decat in Romania s-au inregistrat in Marea Britanie, Bulgaria, Republica Moldova, Federatia Rusa, Belarus, Ucraina si Cipru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img