joi, 18 aprilie, 2024

Romanii care se intorc acasa din strainatate descopera produsele cu dublu standard din magazine. Companiile risca amenzi de 4% din cifra de afaceri

Distribuie:

Publicat:

Dublul standard de calitate este încă descoperit în magazinele din ţară, de cele mai multe ori de românii care muncesc în străinătate şi se întorc mai des acasă, mai ales acum că a venit vara. Văd că unele produse, cu care s-au obişnuit în vest, sunt de calitate inferioară la noi, cu toate că amenzile pot ajunge şi la 4% din cifra de afaceri pentru companiile producătoare, informează rador.ro.

Dorel Fechete de la Comisariatul în Protecția Consumatorilor Sălaj spune că "Produsele trebuie să conţine aceleași ingrediente, cu câteva excepții impuse de anumiți factori obiectivi și legitimi. Aceşti factori variază de la lipsa sezonieră a ingredientelor până la legislațiile naționale, menită să reducă zahărul din produsele alimentare și băuturi, de exemplu".

Pe de altă parte, spune Dorel Fechete, "companiile vor avea interdicţie să comercializeze produse cu caracteristici diferite sub același brand pe pieţe diferite și riscă amenzi de până la 4% din cifra de afaceri. La nivel național, noi avem Legea 363 din 2017 privind practicile comerciale incorecte, deci o aplicăm și în momentul de față".

Asemenea probleme privind diferențele de calitate sunt semnalate deseori, mai ales la produsele de tip detergenți, cosmetice dar și la unele produse alimentare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img