marți, 19 martie, 2024

Romanii cu credite încasează o nouă lovitură: Indicele ROBOR ‘explodează’ din nou

Distribuie:

Publicat:

Românii care au rate la bănci încasează o nouă lovitură. Potrivit datelor oficiale publicate de Banca Naţională a Românie (BNR), indicele Robor atinge un nou record.

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a scăzut vineri la valoarea de 3,39%, de la 3,36%, cât înregistrase joi, reiese din datele Băncii Naţionale a României (BNR).

Indicelui ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a crescut însă la valoarea de 3,50%, de la 3,49%.

Şi indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioada de nouă luni, a crescut la 3,55% de la 3,53%.

În sfârşit, indicele ROBOR la 12 luni a crescut la 3,61%, de la 3,58%, cât înregistrase miercuri. ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de Banca Naţională.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img