marți, 19 martie, 2024

Romanii cumpara acest tip de peste cel mai des. E ieftin, nu are oase, dar totusi nu te-ai incumeta sa il consumi daca ai afla cat de toxic este

Distribuie:

Publicat:

In clipa cand romanul obisnuit merge la cumparaturi si are de gand sa isi ia un peste, primul lucru care ii vine in minte e pangasiul. E ieftin, nu are oase si nici nu prea are gust si miros pregnant de peste. Si, totusi, daca ai sti de unde provine acest peste, te-ai mai incumeta sa il consumi, chiar daca e asa de ieftin?

O scurta documentare privind aceasta specie hibrid de peste ne arata ca provine din apele Vietnamului, mai exact din raul Mekong, pare-se cel mai poluat din cauza numeroaselor fabrici din apropierea acestuia, ale caror deseuri ajung frecvent in apa.

De fapt, Pangasiusul nu a fost lasat de mama-natura in aceste ape, ci a fost creat special pentru a supravietui si a face treburi „murdare”. Mai precis, Pangasiusul este o gaselnita a cercetatorilor chinezi, o incrucisare intre mai multe specii de peste, care are o toleranta extrem de crescuta la toxinele prezente in apa cu pricina si, mai mult, se hraneste cu acestea, in asa fel incat curata apa de toate relele.

Astfel, pestele nu face altceva decat sa se hraneasca toata viata cu toxine, bacterii si microorganisme, dar si resturi de pesti morti, uscati si macinati sub forma unei pudre. Nu degeaba i se mai spune si pestele sanitar…

Consecinta? Veti pune pe masa un produs ce nu merita nici pe departe titulatura de peste sanatos.

Cu toate acestea, autoritatile nici nu infirma, nici nu confirma aceste acuzatii la adresa pestelui insalubru. Ramane la latitudinea noastra, a consumatorilor, sa decidem ce e sau nu adevarat si ce punem in cosul de cumparaturi data viitoare cand mergem la supermarket. 

Mai mult decat atat, exista zvonuri conform carora cererea de Pangasius a devenit atat de mare incat s-a apelat la injectarea cu hormoni proveniti din urina deshidratata, pentru ca in urma acestui proces s-a constatat ca pestii cresc mai repede si au carnea mai pufoasa, scrie doctorulzilei.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img