vineri, 26 aprilie, 2024

Romanul care a picat examenul, la stat, desi stia toate raspunsurile

Distribuie:

Publicat:

Povestea e ca la noi, romanii descurcareti si are aspecte dramatice, stati pe aproape! Concret, este vorba de un tip care se dorea functionar public la Casa de Pensii Suceava… Dupa ce-a pus el mana pe ditamai teancul de legi, le-a buchisit, murmurand incetisor din buze, a realizat ca singurul lucru ce-i ramane dupa toceala prin cap e doar dorinta, si ca posibilitatea de-a ajunge vreodata sa aiba si putinta e la fel de departe ca si bosonul lui Higgs.

Ce face romanul atunci cand vrea dar nu poate? Raspunsul e unul singur: da spaga! Valoare: 4.000 lei.

Evident sfanta spaga s-a dovedit a fi solutia salvatoare si de aceasta data, motivata de lacomia de bani, sefa Casei de Pensii Suceava, Camelia Chitul, i-a cerut directorului executiv al institutiei, Bogdan Mihai Alupoaie, si presedintele comisiei de examinare, raspunsurile la cele cinci intrebari ce desparteau un om obisnuit de statutul de functionar public.

Inarmat cu cele cinci raspunsuri, candidatul ideal a pornit cu incredere catre sala de examinare, de unde avea sa se intoarca consilier, clasa I, gradul profesional principal la Compartimentul Pensii Internationale din cadrul Directiei Stabiliri si Plati Prestatii.

Era 9 noiembrie 2016, zi cu ghinion, cel putin pentru el, fiindca desi avea habar de raspunsuri, n-a fost in stare sa le puna corect pe hartie!

Un dram de noroc ramasese totusi, pentru niciunul dintre contracanditati promovase examenul scris, drept pentru care CJP Suceava a scos din nou postul la concurs. 

Pe 18 ianuarie 2017, zi mare in calendar, neghiobul candidat a reusit sa exprime corect in scris raspunsul la cele cinci intrebari, evident, dupa ce fusese informat din nou de tematica examenului.

DNA a aflat de intamplare si sefei Casei de Pensii Suceava, Camelia Chitul, i s-a intocmit dosar penal pentru "instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii in forma continuata".

Camelia Chitul si-a recunoscut vinovatia in fata procurorilor DNA, drept pentru care a fost gratulata cu doar o condamnare la un an si noua luni de inchisoare cu suspendare.

Elementul de-a dreptul surprinzator in aceasta situatie este ca desi procurorii DNA Suceava au demonstrat ca respectivul concursul a fost masluit, persoana care a obtinut functia respectiva, al carei nume n-a fost facut public in cadrul anchetei, continua sa lucreze  la CJP Suceava, ca functionar public!!!

Cati dintr-astia n-or fi stand cuminti pe scaun si incasandu-si cu dedicatie salariu, fara sa aiba habar de nimic din ceea ce-ar trebui sa faca. Se mai mira cineva ca in Romania lucrurile merg prost?!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img